Protestatar luat cu cătuşe din faţa Primăriei. I-a pus Gabrielei Firea la portavoce huiduielile de pe Arena Naţională

Jandarm in fata la MAI
Jandarm in fata la MAI (Captura)

UPDATE: Cristian Mihai Dide a fost dus la Secţia 3 de Poliţie şi amendat cu 500 de lei pentru participare la o adunare publică nenotificată. După întocmirea procesului verbal, Dide a revenit în faţa Primăriei, unde se pregăteşte să îi pună din nou Gabrielei Firea la portavoce huiduielile de pe Arena Naţională.

* * *

Huiduielile de pe Arena Naţională au urmărit-o pe Gabriela Firea inclusiv la Primăria Capitalei, fiindu-i puse la portavoce de protestatarul Cristian Mihai Dide.

Venit sub ferestrele Primăriei în timp ce în instituţie avea loc o şedinţă a CGMB, Dide i-a acuzat de la portavoce pe Firea şi pe colegii săi de partid că nu fac mai nimic pentru bucureşteni, că şi-au bătut joc de zecile de mii de oameni aduşi cu forţa la mitingul PSD etc., după care Dide i-a pus Gabrielei Firea şi înregistrarea discursului ţinut de ea pe Arena Naţională cu ocazia venirii Simonei Halep la Bucureşti şi, evident, şi huiduielile ce au urmat discursului. Gestul l-a costat pe Dide o încătuşare.

Mai exact, jandarmii l-au somat să plece din faţa Primăriei Generale pe motiv că n-a declarat Adunare publică în faţa Primăriei. Cum Dide a refuzat, oamenii legii l-au încătuşat şi luat cu duba.

Reamintim că Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută luni seară: a fost huiduită de mulţi dintre cei peste 20.000 de români veniţi pe Arena Naţională să o felicite pe Simona Halep pentru trofeul cucerit la Roland Garros.

Înainte ca Simona Halep să prezinte publicului trofeul, Firea a încercat să ţină un mic discurs înainte să îi ofere cheia oraşului sportivei noastre. Doar că nu a apucat să deschidă gura bine că tribunele au răsunat de huiduieli, după care oamenii au scandat numele Simonei.

Ulterior, primarul general a transmis un mesaj pe pagina sa de socializare în care dă vina pentru cele întâmplate pe "aparatul soroşist de propagandă". În scurt timp, însă, Firea şi-a închis pagina de Facebook ca urmare a valului de reacţii critice care au venit.

Mai trebuie menţionat că Firea a fost huiduită (şi) în contextul în care presa a scris că Primăria Generală a declinat cererea Simonei Halep de a se întâlni cu fanii într-o mare Piaţa din Bucureşti, trimiţând-o pe campioană să îşi organizeze întâlnirea cu fanii pe treptele Arenei Naţionale. Aceasta după ce cu doar 2 zile în urmă, pe marile ecrane instalate în Piaţa Victoriei la mitingul anti stat paralel al PSD a rulat finala de la Roland Garros câştigată de constănţeanca noastră iar, ulterior, când pe scenă au urcat liderii social-democraţi (printre care şi G. Firea) numele Simonei a fost folosit pentru a electriza mulţimea.

Ulterior, după ce pe Facebook au curs valuri de comentarii indignate, PMB a anunţat că va organiza primirea Simonei pe Arena Naţională, nu pe scări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne