Protest şi anti-protest în faţa Parlamentului. Mişcarea ACUM „Unde sunt hoţii de miliarde?”

Din moment ce autorităţile statului refuză să vină cu un raport în faţa poporului privind investigarea furtului miliardului, cetăţenii au decis să vină singuri în faţa acestora pentru a afla răspunsul.
Mişcarea de Rezistenţă ACUM, protest în faţa Parlamentului
Mişcarea de Rezistenţă ACUM, protest în faţa Parlamentului (Captură Foto / privesc.eu)

În contextul lipsei unei investigaţii veridice privind furtul miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova şi a refuzului procurorului general, Eduard Harunjen şi al şefului Centrului Naţioneal Anticorupţie, Bogdan Zunmbreanu de a se prezenta în plenul Parlamentului cu un raport în acest sens, Mişcarea de Rezistenţă ACUM a organizat joi, 4 octombrie, o acţiune de protest în faţa Parlamentului pentru a-i întreba pe guvernanţi „Unde sunt hoţii de miliarde?”.

„În fiecare zi, tu plăteşti pentru că ei au furat 1 miliard. Iar nimeni până acum nu a fost pedepsit şi niciun bănuţ nu a fost recuperat. Vom cere investigarea beneficiarilor furtului miliardului, publicarea raportului Kroll 2 şi votarea Legii Magniţki în Parlament”, se arată într-o postare pe Facebook a evenimentului.

„Să vină să vedem care sunt cei 90 la sută de oameni oneşti ca Plahotniuc, Candu, Filip şi alţii care s-au înfruptat din miliardele furate de la cetăţenii Republicii Moldova. Este ceea ce ne dorim cu toţii şi să aflăm cât mai repede unde sunt banii, să-i recuperăm şi să-i aducem în vistieria statului, pentru că în momentul de faţă ei se plimbă prin off-shore-uri controlate de Plahotniuc şi de finul său Candu”, a declarat preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, prezent la eveniment.

Mai mult decât atât, potrivit liderului PPDA, o parte din aceşti bani sustraşi din băncile moldoveneşti sunt utilizaţi la finanţarea unor posturi de televiziune ca Publika TV, Canal 2, Canal 3, etc., „s-a văzut recent şi a administraţiei canalului 10 TV care nu a făcut nimic altceva decât să facă imagine lui Şor, lui Plahotniuc, lui Dodon şi să linşezee opoziţia democratică şi chiar populaţia suferindă din Republica Moldova”.

Oamenii prezenţi, pe lângă pozele mai multor demnitari moldoveni şi ale celor care ar fi trebuit să se prezinte în cadrul şedinţei de joi în plenul Parlamentului pentru a fi audiaţi, ţineau în mâini şi pancarte pe care scria: „Procuratură europeană”, „Justiţie europeană”. Totodată, manifestanţii au scandat: „Jos mafia”, „Noi suntem poporul”, „Miliardele înapoi”, „Hoţii sunt în Parlament”

Paralel, în faţa legislativului s-au adunat mai mulţi tineri, membri ai Partidului Democrat, organizând un antiprotest faţă de cel organizat de Mişcarea de Rezistenţă ACUM. Potrivit tineretului democrat, banii furaţi din sistemul bancar moldovenesc ar fi fost utilizaţi de către liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, pentru a deveni deputat. Totodată aceştia au scandat: „Şor, Platon şi cu Filat, miliardul au furat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe