Protest "sângeros" împotriva lui Tudorel Toader la Universitatea din Iaşi unde e rector

foto
foto (Mihai-Cristian Dide)

Câţiva protestatari au organizat, vineri, un protest inedit la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi împotriva fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader, rector al instituţiei.

Treptele clădirii s-au înroşit de "sânge", iar pe tricourile manifestanţilor scria, tot cu roşu, "victimă" (a recursului compensatoriu).

"Tudorel Toader a avut mare aport la recursul compensatoriu. Au fost eliberaţi nenumăraţi infractori care au recidivat. A eliberat puşcăriaşii. Sunt mulţi oameni care suferă din cauza infractorilor eliberaţi cu concursul lui", a declarat o protestatară.

"A încălcat toate legile bunului simţ. Sunt foarte revoltată", a precizat altă manifestantă.

La faţa locului a venit ulterior şi un echipaj de Poliţie.

foto
foto (Mihai-Cristian Dide)

foto
foto (Mihai-Cristian Dide)

foto
foto (Mihai-Cristian Dide)

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

Mesajul transmis de asociaţia Evoluţie în Instituţie, fondată de protestatarul Cristian-Mihai Dide:

"Protest cu sânge pe scările vestitei Facultăţi de Drept din Iaşi. Şi tu eşti victima lui Tudorel? Chiar dacă nu mai este ministru al justiţiei, acest personaj sinistru este creatorul multor elemente cu efecte dezastruoase pentru societatea romanească şi pentru justiţie. Acest om, deghizat în apărătorul statului de drept, fost judecător CCR şi actual rector al Facultăţii de Drept din Iaşi, a făcut posibil eliberarea multor criminali şi violatori din penitenciare, fără existenţa unui studiu de impact şi a unui proces de integrare a lor în societate.

Tot el este creatorul vestitei Secţii Speciale, acest instrument prin care magistraţii incomozi puterii actuale erau chemaţi pentru a fi intimidaţi şi hărţuiţi. Cu ajutorul lui Tudorel, Dragnea a scăpat de Kovesi de la DNA. Cu ajutorul expertizei lui că fost judecător CCR, actuală putere a putut măcelării şi viola codurile penale. A ignorat şi a dus planul PSD-ului mai departe, cu toate avertizările Comisiei de la Veneţia, Europei şi societăţii civile.

Aveţi încredere că un astfel de om poate fi profesorul copiilor dumneavoastră sau poate fi un iniţiator în ale dreptăţii? Noi nu avem încredere şi considerăm că a sosit momentul să dispară definitiv din viaţa publică. Mulţumim colegilor din ONG-ul nostru, Evoluţie În Instituţie, care au transmis mesajul a milioane de oameni!".