Protest la monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău. Dodon huiduit în timp ce depunea flori

Igor Dodon a fost numit oficial preşedinte al Republicii Moldova. Dacă la ceremonia de investire au venit în mare parte susţănători care îi scandau numele, atunci la ceremonia de depunere a florilor la monumentul lui Ştefan cel Mare, acesta a fost huiduit şi trimis la monumentul lui Lenin.
Poliţiştii păzesc coroana de flori depusă de Igor Dodon
Poliţiştii păzesc coroana de flori depusă de Igor Dodon (Captură foto)

După ceremonia de investire în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon s-a deplasat la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului pentru ceremonia de depunere a florilor. Acţiunea a fost boicotată de o mulţime de protestatari organizată de tinerii unionişti din Moldova, care refuză să-l accepte pe Dodon preşedinte care i-ar reprezenta.

Tinerii Moldovei s-au adunat la monument, care era înconjurat de o mulţime de poliţişti. Mai multe bătrânele nemulţumite de noul preşedinte, i-au apostrofat pe poliţişti să meargă în Rusia să păzească, nu lângă monumentul lui Ştefan cel Mare.

Manifestanţii au venit cu tricolorul, scandând în continuu „Refuz, rezist, sunt anti-socialist”, Jos Dodon”, „Ale, ale, ale, ale, ale, libertate te iubim, ori învingem, ori murim”, „Unu doi, unu doi, bolşevicii la gunoi”, „Ruşine”, „Dodon, ia-ţi coroana înapoi”

„La Lenin trebuia să meargă, că-i feciorul lui, nu la monumentul lui Ştefan cel mare”, „De ce vrea să spurce monumentul, las să meargă la Stalin, la Lenin, lui Putin să-i pună monument”, „Dodon este un descreierat”, „Ruşine cum Curtea Constituţională a putut valida aceste alegeri”, au opinat câţiva protestatari, nemulţumiţi că li s-a îngrădit accesul spre monument.

„Eu vreau ca noi să ne unim în cinstea lui Ştefan cel Mare. El ne-a unit şi ne-a întărit şi am ajuns astăzi să fim o societate română, un popor român brav. Nu putem tolera ruşinea naţiunii, un personaj care vine de la Imperiul Rus barbar, care ne-a ocupat, ne-a lipsit de graiul nostru, limba şi tot ce a fost sfânt la noi în ţară şi astăzi încă se mai află aici, prin persoana unei lepădături ca Dodon”, a afirmat un alt manifestat, potrivit privesc.eu.

Totodată, tinerii prezenţi la monument i-au luat la rost pe poliţişti, întrebându-i de ce ar păzi anume în această zi monumentul lui Ştefan cel Mare, asigurându-i că până seara, acea coroană nu va mai fi lângă monument.

Astăzi, 23 decembrie, la Chişinău a avut loc ceremonia de investire a preşedintelui ales de către popor, Igor Dodon, în funcţia de şef al statului.