Protest împotriva Chevron şi a propagandei gazelor de şist la ambasada Statelor Unite din Toronto - organizat de Ziua Îndrăgostiţilor

Protest la ambasada SUA Toronto Feb 14
Protest la ambasada SUA Toronto Feb 14 (prin bunavointa grupului Chevron loves Fracking Romania)

Ziua de 14 februarie a însemnat pentru mulţi de pe continentul nord-american sărbătorirea Zilei îndrăgostiţilor, zi în care aceştia petrec clipe minunate alături de cei dragi, îşi reînnoiesc jurăminte, îşi dau cadouri sau îşi fac alte mici atenţii.

Tot în această zi, din dragoste pentru locurile natale, un grup mic de români din Toronto, au înfruntat vântul rece, zăpadă şi frigul de afară şi s-au strâns, în această zi simbolică, în faţa ambasadei Statelor Unite din Toronto, pentru a manifesta împotriva propagandei exploatării gazelor de şist promovată de compania americană Chevron.

Controversata companie americană este cunoscută pe plan internaţional pentru exploatarea prin fracţiune hidraulică, cât şi pentru scandaluri şi procese din cauza încălcării legilor protecţiei mediului.

Protestul a fost paşnic şi de solidaritate cu alte acţiuni similare din ţară. Protestatarii au purtat pancarde pe care scriau în traducere: "Chevron - ia-ţi fraking-ul afară din România", "Staţi calmi - pentru că noi venim", "USA noi vă avertizăm - opriţi propaganda gazelor de şist".

Trecătorii care s-au oprit au aflat că Chevron îşi întinde acum tentaculele şi în România. Aceştia şi-au exprimat simpatia şi au remarcat îngrijorarea dar şi determinarea românilor, faptul că se opun şi cu siguranţă vor continua să opună rezistenţă pentru a se asigura că pământurile lor nu vor fi intoxicate sau sănătatea lor afectată.

Pe bannerele publice de pe stradă s-au lipit afişe pe care scria: "Chevron - it's over baby", o expresie populară pe care americanii o folosesc în general pentru a marca sfârşitul unei relaţii care a devenit problematică.

Protestul nu este unic, grupul va continua să organizeze manifestaţii atâta timp cât fracturarea hidraulică va prezenta o ameninţare la poluarea apelor, intoxicarea solului şi distrugerea mediului şi a vieţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe