Protest anti-Trump în California soldat cu 20 de arestări

Aproximativ 20 de manifestanţi au fost arestaţi joi la un miting de campanie al lui Donald Trump în sudul Californiei, unde candidatul prezidenţial republican a promis susţinătorilor săi că, dacă va fi ales, va fi dur în ceea ce priveşte soluţionarea problemei imigraţiei ilegale.
Protest anti-Trump în oraşul Costa Mesa din California, 28 aprilie 2016.
Protest anti-Trump în oraşul Costa Mesa din California, 28 aprilie 2016. (Captură Foto)

Manifestanţii anti-Trump din California au spart geamul unui automobil al poliţiei, au mărşăluit şi au blocat traficul, în condiţiile în care ofiţerii de poliţie echipaţi pentru revolte au încercat să disperseze mulţimea adunată în faţa locului în care se desfăşura evenimentul lui Trump în Costa Mesa, California, conform presei locale şi departamentului şerifului din districtul Orange.

Departamentul a scris pe contul său de Twitter că a efectuat aproximativ 20 de arestări, adăugând că nu s-a raportat rănirea serioasă a vreunui manifestant.

Trump a vizitat Costa Mesa, un oraş cu o populaţie de peste 100.000 de persoane, dintre care o treime sunt hispanici sau latino, sperând să câştige sprijinul populaţiei din California, unde vor avea loc alegeri primare în 7 iunie.

O victorie clară a lui Trump la alegerile primare din California l-ar putea plasa deasupra numărului de delegaţi necesari pentru asigurarea nominalizării din partea republicanilor la alegerile prezidenţialele din toamna aceasta şi ar evita o eventuală contestare din partea partidului în luna iulie.

În timpul mitingului de campanie de joi, Trump a promis că va adopta o poziţie dură asupra imigraţiei ilegale prin construirea unui zid la graniţa dintre Mexic şi SUA, o temă populară a campaniei sale prezidenţiale, sugerând că un zid va opri introducerea de droguri în Statele Unite.

După eveniment, sute de manifestanţi s-au adunat în faţa centrului unde a avut loc întâlnirea, au fluturat steaguri mexicane şi au afişat pancarte pe care erau scrise mesaje anti-Trump. Cel puţin un manifestant a fost surprins urcându-se pe acoperişul unui automobil al poliţiei, în timp ce alţi demonstranţi au fost văzuţi zgâlţâind un alt vehicul al poliţiei.

Trump a fost criticat de rivali că prin retorica sa alimentează o stare de nelinişte, în condiţiile în care la mai multe mitinguri de campanie de pe cuprinsul ţării au avut loc proteste în ultimele câteva luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe