Protest ACL faţă de OUG privind legalizarea migraţiei primarilor

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  fincţia de Preşedinte al României. În imagine, Cătălin Predoiu , Klaus Iohannis şi  Vasile Blaga, co-vicepreşedinţi ai ACL
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru fincţia de Preşedinte al României. În imagine, Cătălin Predoiu , Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, co-vicepreşedinţi ai ACL (Epoch Times România)

Alianţa Creştin Liberală a organizat joi dimineaţă un protest "antifraudă" la Palatului Victoria, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de iniţiativa guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă în favoarea migraţiei aleşilor locali.

La protest participă membri ACL, simpatizanţi, precum şi liderii ACL: Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Mihai Voicu, Mihai Stănişoara, Sorin Rosca Stanescu, Andreea Paul, Theodor Atanasiu, Cristina Pocora, Sulfina Barbu, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că prin această manifestaţie se doreşte informarea românilor cu privire la intenţia PSD, afirmând că poate guvernul va mai reflecta la acestă problemă înainte să adopte Ordonanţa de Urgenţă.

„Legea este gândită doar pentru PSD, pentru a crea un avantaj electoral PSD-ului. Dacă arătăm românilor care e problema, există o şansă ca şi guvernul să se mai gândească încă o dată. Sunt foarte îngrijorat, discutând cu primarii aflu de noi şi noi cazuri, se fac presiuni asupra primarilor noştri. Dublată de legea traseismului, este un real pericol pentru integritatea administraţiei locale. Legalizarea este îndreptată asupra alegătorului, o bătaie de joc împtoriva votului dat în administraţiile locale”, a declarat Iohannis.

În context, miercuri, liderii grupurilor parlamentare ACL din Camera Deputaţilor şi Senat au înaintat o scrisoare ambasadelor statelor Uniunii Europene şi Ambasadei SUA prin care denunţă intenţia abuzivă şi nedemocratică a Guvernului Ponta de a legaliza pentru o scurtă perioadă migraţia politică a aleşilor locali.

Totodată, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat că partiduyl său se va adresa Comisiei de la Veneţia în legătură cu presiunile pe care le face PSD asupra primarilor PDL, precum şi pentru ordonanţa de urgenţă anunţată de vicepremierul Liviu Dragnea prin care se doreşte legiferarea "furtul politic al primarilor".