Propunere şoc: Numărul doi din PSD a lansat scenariul referendumului pentru trecerea la monarhie

Având în vedere valul de simpatie arătat de români la decesul Regelui Mihai, cetăţenii ar trebui întrebaţi dacă îşi doresc ca ţara să redevină monarhie, susţine Niculae Bădălău.
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)

Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a declarat luni că s-ar putea organiza un referendum privind trecerea României la monarhie. Motivul invocat de social-democrat este valul de simpatie arătat de populaţie la moartea Regelui Mihai. Întrebarea referitoare la schimbarea formei de guvernământ ar putea fi pusă la referendumul vizând familia, a precizat Bădălău, potrivit Hotnews.

"Cred că poporul poate fi întrebat cu privire la lucrul ăsta. Nu e un lucru rău, ţinând cont de faptul că ţările care au monarhii sunt ţări dezvoltate. Este un proiect de viitor, la care şi politicienii împreună cu preşedintele şi cu foarte mulţi factori trebuie să se aşeze la masă să discute. Nu e un proiect totuşi pe care să îl vânturăm pe stradă", a declarat Bădălău, la Parlament.

Întrebat dacă acest lucru s-ar putea produce anul viitor, Bădălău a răspuns că atâta timp cât se face referendum cu familia tradiţională se poate face "şi o asemenea întrebare către popor."

Bădălău a precizat că nu a discutat acest subiect nici cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi nici cu premierul Mihai Tudose.

"Am spus că noi ca partid nu excludem. Am discutat cu mulţi colegi, e normal să întrebăm poporul. Nu am propus în interiorul partidului, nu am avut timp (să discut cu preşedintele PSD).

Întrebat dacă a discutat cu premierul Tudose, Bădălău a răspuns:

"Nu, nu, să fim serioşi. Dar România a avut o tradiţie, dacă vom încerca să o reînnoim va fi doar în puterea poporului."

Reamintim că în noiembrie, când Regele era deja grav bolnav şi nu mai apărea în public, Casa Regală fiind condusă de Margareta si soţul ei, Radu Duda , Tăriceanu şi Dragnea au depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede recunoaşterea Casei Regale a României ca „persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică”. În baza acestui proiect, principesa Margareta şi soţul ei urmau să aibă aceleaşi drepturi şi beneficii ca foştii şefi de stat, după dispariţia Regelui Mihai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne