Proiectul lui Iordache care "spală" sute de incompatibili, retrimis în Parlament de Iohannis

Controversatul proiect de lege promovat de artizanul OUG 13, pesedistul Florin Iordache, care viza "graţierea" unui număr impresionat de politicieni cu probleme de integritate, a fost retrimis în Parlament, spre reexaminare, de preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis miercuri Parlamentului, spre reexaminare, proiectul de lege iniţiat de fostul ministru PSD al Justiţiei Florin Iordache, proiect ce vizează anularea interdicţiilor pentru sute de aleşi - parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri - găsiţi cu probleme de integritate în perioada 2007-2013.

"Considerăm că legea transmisă la promulgare se impune a fi reanalizată de către Parlament sub aspectul oportunităţii acesteia întrucât, pe de o parte, interesul public general nu justifică o asemenea reglementare, fiind afectate standardele de integritate, iar pe de altă parte, este pusă în discuţie respectarea angajamentelor asumate de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene", se arată în cererea de reeaxminare înaintată de preşedinte. Detalii aici.

De altfel, şi Agenţia Naţională de Integritate a criticat dur iniţiativa legislativă, avertizând că va duce la diminuarea sau chiar eliminarea sancţiunilor care decurg din încălcarea regimului conflictelor de interese şi al incompatibilităţilor, şi a atras atenţia că este contrar unor decizii CCR şi recomandărilor din MCV.

"Noi vom fi în imposibilitatea să mai aplicăm sancţiuni pentru incompatibilităţi şi conflicte de interese. Interdicţia aplicabilă pentru incompatibilităţi şi conflicte, dacă această propunere va trece, va fi o raritate în viitor, iar aceasta este o realitate de care ne vom lovi cu toţii", a declarat anterior şeful ANI, Bogdan Stan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne