Proiectul de la Roşia Montană va fi demarat doar după ce vor fi clarificate trei probleme

Proiectul de la Roşia Montană va fi demarat doar după ce vor fi clarificate trei probleme: garanţiile de mediu, participarea statului român şi interesele politice legate de acel proiect, a spus marţi seară premierul Victor Ponta.

„La Roşia Montană sunt trei probleme ce trebuie soluţionate, înainte de a vorbi de un proiect în zonă. În primul rând, garanţiile de mediu, în al doilea rând, care este participarea statului român. În al treilea rând, deciziile nu se iau prin lobby politic de genul făcut de preşedintele Băsescu”, a spus Victor Ponta, răspunzând unei întrebări, la Antena 3.

„Şi eu îmi doresc şi cred că pot fi create locuri de muncă, dar nu cred în speculaţii în care spunem că facem locuri de muncă, dar de fapt avem nişte câştiguri pe bursă”, a mai precizat şeful Executivului.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus luni miniştrilor noului Cabinet de la Palatul Victoria că se aşteaptă să găsească soluţii de creare de locuri de muncă, reiterând că mineritul, exploatarea aurului şi cuprului reprezintă o soluţie.

”Mă aştept să găsiţi soluţii de creare de locuri de muncă. Foarte mulţi cred că nu acesta ar fi cel mai important lucru. Vreau să ştiţi că deficitele structurale majore pe care le avem, la fondul de pensii şi la fondul de sănătate provin exact din faptul că nu reuşim să creăm un număr mare de noi locuri de muncă. Aici, probabil că investiţiile în minerit, şi nu am nicio reţinere să spun din nou, exploatările de aur, de cupru sunt o soluţie datorită creşterii preţului acestor materiale pe piaţa mondială. Sigur, modul cum să fie făcut este o problemă a Guvernului, dar cred că aici avem o soluţie, aş spune, cu resurse proprii”, a sfătuit Băsescu noul Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie