Proiect de lege: 200 de lei lunar elevilor din clasele I-IV, pentru programul "Şcoala după şcoală"

Elevi şcoala generală
Elevi şcoala generală (Epoch Times România)

Deputatele PNL Raluca Turcan şi Claudia Boghicevici au iniţiat un proiect de modificare a Legii educaţiei vizând acordarea pentru elevii de până în clasa a IV-a a unui tichet de 200 de lei în fiecare lună, ca sprijin pentru programul "Şcoala după şcoală", relatează Mediafax.

"Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Părintele/reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală”, prevede proiectul de lege.

Cele două liberale care au depus acest proiect şi-au prezentat demersul ca pe o investiţie în viitorul copilului şi ca pe un sprijin pentru părinţi, pentru ca aceştia să nu fie încurajaţi să-şi abandoneze locul de muncă pentru a se ocupa de copii.

Conform Ralucăi Turcan şi Claudiei Boghicevici, valoarea tichetului a fost stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă, iar cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalul orelor de şcoală. Valoarea tichetului ar urma sa fie actualizată şi indexată anual cu rata inflaţiei, prin hotărâre de guvern.

Propunerea legislativă se află în consultare publică, la Camera Deputaţilor şi va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate în sesiunea parlamentară din septembrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.