Proiect de Guvern: Aeroporturi mari din R.Moldova pot ajunge sub controlul unei singure companii

Aeronavă Air Moldova
Aeronavă Air Moldova (expert-grup.org)

Un proiect de hotărâre de Guvern, promovat de Agenţia Proprietăţii Publice (APP), prevede reorganizarea prin fuziune a trei întreprinderi de stat ce aveau sau au în gestiune aeroporturi, scrie mold-street.com, citat de Radio Chişinău.

Potrivit proiectului, ar fi vorba de întreprinderea de stat ”Moldaeroservice”, care are în gestiune aeroportul ”Bălţi-Leadoveni” şi ”Aeroportul Internaţional Chişinău”, care vor fuziona prin absorbţie cu întreprinderea de stat ”Aeroportul Internaţional Mărculeşti”.

După fuziune ”Aeroportul Internaţional Mărculeşti”, va fi transformat în societatea pe acţiuni ”Aeroporturile Moldovei”, notează sursa citată. Mai mult decât atât, agenţia îşi argumentează iniţiativa prin necesitatea neadmiterii „prejudicierii intereselor statului, prin prisma pierderii bunurilor cu valoare semnificativă”.

Iniţiativa vine la mai puţin de două luni de la anunţul preşedintelui Igor Dodon, privind intenţia de a deschide două aeroporturi pe teritoriul Republicii Moldova - la Ceadîr-Lunga şi Bălţi, pentru care ar urma să obţină bani din parteneriate publice-private.

Politologul moldovean Dionis Cenuşă sublinia la acea vreme că de fapt este nevoie de o cercetare amplă înainte de a face declaraţii politice. „Dar senzaţia mea este că se pregăteşte terenul pentru noi investiţii, din Estul apropiat şi cel îndepărtat. Să vedem dacă ruşii şi/sau chinezii vor apărea în imagine în cele din urmă.”

Şi liberalii au punctat anterior că Dodon vrea să-l protejeze şi să-l copieze pe Plahotniuc, respectiv să-şi facă şi el un aeroport, împreună cu mafioţii săi din Rusia, care au undă verde de la Putin să albească banii furaţi anterior în CSI, inclusiv în Moldova, pentru ca totul să rămână în „familie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe