Programul de guvernare, modificat din nou de PSD-ALDE

Celebrul program de guvernare - "cosmetizat" substanţial şi atunci când fostul premier Mihai Tudose a preluat frâiele Palatului Victoria - ar urma să sufere noi modificări. Nu vor fi însă majore, pretind cei doi lideri ai coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

În principiu, nu vor fi modificări "mari sau multe" la programul de guvernare, a anunţat luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Programul de guvernare, vorbind la stadiul de astăzi, o să îl discutăm în Comitetului Executiv Naţional. Acesta va fi subiectul principal, o să discutăm şi cu colegii de la ALDE, o să discutăm şi mâine, şi poimâine, şi joi, dar am stabilit, în principiu, că nu vor fi modificări mari sau multe. E vorba, în principal, de a fi actualizat, ţinând cont că 2017 a trecut şi nu mai putem rămâne, de exemplu, în program cu nişte termene care poate sunt restanţe", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat în legătură cu introducerea în programul de guvernare a impozitului pe gospodării, şeful PSD a replicat că nu exclude introducerea lui, dar când va fi gata programul de guvernare va fi comunicat.

"Orice membru este liber să facă propuneri în programul de guvernare. Important este forma finală care va fi adoptată la nivel politic", a precizat Dragnea, întrebat despre introducerea în programul de guvernare a dezincriminării abuzului în serviciu.

La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că programul nu va suferi modificări majore.

"Am făcut o prezentare succintă a discuţiilor avute cu partenerii de guvernare - cu conducerea PSD - şi, în esenţă, ceea ce am transmis colegilor este că nu vor fi modificări majore, nici în profunzime, nici ca întindere, a programului de guvernare. Am convenit cu cei de la PSD să trecem în revistă mai degrabă subiectele importante, angajamentele importante pe care le-am făcut şi pe care dorim să le vedem transpuse în legislaţie şi măsuri efective care să fie adoptate. Nu vom lua măsuri fiscale", a afirmat Tăriceanu, după şedinţa ALDE.

Şeful Senatului a mai precizat că a avut o discuţie şi cu referire la "deja celebrul formular 600, care ar trebui modificat substanţial".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne