Prognoza METEO pe 3 zile: vreme instabilă, ploi şi vânt

(photos.com)

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite: Miercuri vremea va fi caldă, dar va deveni treptat în general instabilă. În timpul zilei, soarele domină atmosfera, ploi de scurtă durată semnalându-se mai ales în zonele de deal şi de munte, precum şi în sud-vestul ţării. Temperatura va avea valori maxime cuprinse între 16 grade pe litoral şi 26 de grade în Lunca Dunării. Din această noapte în regiunile sud-vestice şi în zona Carpaţilor Meridionali va ploua în averse, însoţite de fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.

Bucureşti

În Capitală, vremea va fi caldă. Astfel, după o dimineaţă în care termometrele vor indica în jur de 10 grade, până la amiază cu soare din plin, temperatura va creşte până la 25 de grade. Spre seară cerul va fi noros şi vor fi posibile averse şi descărcări electrice.

La munte

La munte vremea va fi caldă, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Astfel după o prima parte a zilei în care soarele va încălzi atmosfera, se vor întruni condiţiile pentru formarea norilor cumulonibus ce se formează mai ales în timpul după-amiezelor din care din loc în loc vor cădea ploi de scurtă durată. Noaptea înnorările se vor accentua şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse în zona Carpaţilor Meridionali, unde cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Regiuni

Vreme caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice, unde mercurul din termometre va arăta, 20 de grade chiar şi în depresiuni la Miercurea Ciuc şi 24...25 de grade în Timişoara, Deva şi Alba Iulia. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza când pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice.

În sudul ţării va fi o zi de vară. După o jumătate de zi cu soare generos, începând de după-amiază, în zonele din apropierea munţilor şi în Oltenia vor fi averse cu tunete, fulgere şi unele intensificări ale vântului. Până atunci temperatura creşte la 24 de grade în Craiova şi Râmnicu Vâlcea, 23 de grade în Piteşti şi Buzău, 25 de grade în Giurgiu şi 26 de grade în Călăraşi.

În Dobrogea urmează o zi caldă, iar temperaturile vor fi numai între 16...18 grade în zona litorală la Constanţa şi la 21 de grade în partea continentală la Tulcea. Cerul va fi variabil, se va înnora temporar spre seară, dar şansele de ploaie sunt mici.

Vreme caldă şi în Moldova. Maximele termice ajung la 24 de grade în sud la Galaţi şi 21 de grade în nord la Piatra Neamţ şi Suceava – valori ce depăşesc mediile climatologice de referinţă, cu 5...6 grade. Fenomene asociate instabiltăţii atmosferice îşi vor face apariţia după-amiaza şi seara în special la deal şi la munte.

Vremea joi şi vineri

Joi vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi, pe arii relativ extinse, vor fi averse însoţite de descărcări electrice. În sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte se mai pot cumula, izolat, peste 15 - 20 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice, dar trecător şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime, în scădere faţă de astăzi, se vor încadra între 15 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vestul ţării.

În Capitală joi va ploua în averse, posibil însoţite de fenomene electrice, iar vântul va avea intensificări. În aceste condiţii, temperatura va fi mai scăzută faţă de miercuri, o maximă de cel mult 19 grade.

Vineri, presiunea atmosferică va fi în creştere, drept urmare instabilitatea atmosferică va fi mult diminuată faţă de joi. Cerul va mai prezenta înnorări temporare şi pe arii restrânse se vor semnala ploi, în general averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla în cea mai mare parte a ţării. Temperatura va avea valori maxime între 14 grade pe litoral şi 20...22 de grade, local, în regiunile intracarpatice.

În Bucureşti vremea de vineri se anunţă schimbătoare. Cerul va fi temporar noros, trecător vor mai fi ploi de scurtă durată, iar vântul va fi moderat, cu uşoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 18...19 grade.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură