Profesorii basarabeni revin acasă - Platforma Unionistă Acţiunea 2012

Marş pentru reîntregire 2012 - Basarabia Pământ Românesc (poză de arhivă)
Marş pentru reîntregire 2012 - Basarabia Pământ Românesc (poză de arhivă) (Gela Lazăr/Epoch Times)

50 de cadre didactice din Moldova de peste Prut vor participa în perioada 4-7 septembrie la o nouă ediţie a Şcolii de Cultură şi Afirmare Românească, desfăşurată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 la Cernica, Bucureşti şi Ploieşti.

"Profesorii din stânga Prutului vor fi întâmpinaţi acasă, în România, într-un loc de pelerinaj: Mănăstirea Cernica. Este unul dintre cele mai deosebite lăcaşe de cult din ţară, în contextul în care în cimitirul Mănăstirii se odihnesc fruntaşi ai vieţii culturale şi politice: Pan Halippa, Ion Pelivan, Daniel Ciugureanu, Gala Galaction, părintele Dumitru Stăniloae”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Cei 50 de profesori vor vizita în zilele de 4-6 septembrie Parlamentul României şi muzeele din Capitală. De asemenea, vor participa la dezbateri şi ateliere de lucru alături de colegi de la Bucureşti. Luni, 7 septembrie, aceştia vor avea ocazia să se familiarizeze cu una dintre cele mai renumite regiuni turistice din Munţii Carpaţi, Valea Prahovei, mai anunţă organizatorii.

Potrivit Acţiunea 2012, Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului etnicilor români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.

Reamintim că, la iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012, în această vară, cetăţenii Capitalei au avut ocazia să îi întâmpine, în Piaţa Universităţii, pe cei aproximativ 1000 de tineri basarabeni porniţi de la Chişinău în Marşul lui Ştefan cel Mare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.