Producătorii agricoli vor primi începând din 27 februarie banii pentru cererile depuse în 2012

Plăţile aferente sprijinului financiar acordat producătorilor vor putea fi acordate din 27 februarie, acestea reprezentând plăţi naţionale complementare directe în sectoarele vegetal şi zootehnic pentru cererile depuse în 2012, precum şi ajutorul de minimis pentru fermierii afectaţi de secetă.

Acest anunţ a fost făcut de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în contextul în care joi a fost promulgată Legea bugetului de stat pe anul 2013.

De asemenea, în perioada imediat următoare, MADR va transmite pe circuitul de avizare actele normative elaborate în baza legii bugetului, necesare efectuării plăţilor în ce priveşte: schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), subvenţionarea accizei la motorina utilizată în agricultură (activităţi ale trim. IV 2012), plata primelor de asigurare, ajutorul pentru ameliorarea raselor de animale.

MADR stimează că, începând cu prima săptămână a lunii martie, sprijinul acordat în baza acestor acte normative va fi virat în conturile fermierilor.

”Plăţile care urmează a fi efectuate ca urmare a promulgării legii bugetului se alătură efortului pe care Ministerul Agriculturii l-a realizat, începând cu luna ianuarie 2013, prin acordarea sprijinului aferent măsurilor de investiţii şi plăţilor compensatorii pentru zone defavorizate şi agro-mediu din cadrul PNDR”, se arată în comunicatul transmis joi de MADR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie