Procurorul general interimar, veste şoc: Ancheta în dosarul Mineriadei ar reveni Secţiei Adinei Florea

Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

Procurorul general Bogdan Licu a anunţat, miercuri, că a contestat decizia Înaltei Curţi de a întoarce dosarul Mineriadei la Parchet. Pe de altă parte, Licu a precizat că, dacă decizia va rămâne definitivă, competenţa de reluare a anchetei revine Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

"Am formulat contestaţie astăzi (miercuri -n.r.) împotriva deciziei de restituire a cauzei la Parchet, vom vedea mai departe ce este de făcut. Nu pot admite nimic (că dosarul nu este bine făcut - n.r.) pentru că nu a venit motivarea, am luat la cunoştinţă doar de minută, despre ce a hotărât domnul judecător, vom vedea motivarea şi vom hotărî ce este de făcut. Nu am avut ce să discut cu domnii procurori în acest moment până nu vine motivarea. Aşteptăm motivarea. Reluarea anchetei ar reveni, potrivit competenţelor din acest moment, Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că în cauză este implicat un magistrat. Nu se pune problema să fie tras cineva la răspundere. Eu sper să nu rămână situaţia aşa pentru că, după cum ştiţi, dosarul Mineriadei, pe lângă dosarul Revoluţiei, reprezintă o pată neagră pentru Ministerul Public", a declarat Bogdan Licu, citat de Mediafax, la sosirea la sediul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Întrebat cine trebuia să verifice legalitatea rechizitoriului, procurorul general interimar a precizat că este convins că acest lucru a fost făcut de către şeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, generalul Gheorghe Cosneanu.

"Da, (am vorbit cu Gheorghe Cosneanu - n.r.), dânsul spune că nu are de ce să-şi facă griji", a adăugat Licu.

Reamintim că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, să trimită dosarul Mineriadei înapoi la procurorii militari, după ce a constatat nulitatea rechizitoriului. Decizia - care vine după ce dosarul a stat doi ani în camera preliminară a instanţei - nu este însă definitivă şi poate fi atacată.

De altfel, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor din România, Viorel Ene, a precizat, pentru Epoch Times, că va face apel la hotărârea judecătorilor.