Procurorul general a respins cererea de recuzare depusă de Kovesi împotriva şefului Secţiei pentru magistraţi

Augustin Lazar
Augustin Lazar (Florin Chirila/Epoch Times)

Procurorul general Augustin Lazăr a respins, luni, cererea de recuzare înaintată de fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, împotriva şefului Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan.

"Prin ordonanţa din data de 18 februarie 2019, procurorul general al PÎCCJ a dispus respingerea cererii de recuzare formulată de persoane la care faceţi referire, în calitate de suspect într-un dosar instrumentat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţiei întrucât în articolul 67, alineat 2, teza a II-a din Codul de procedură penală legiuitorul a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării", a transmis Lazăr, la solicitarea hotnews.ro.

Gheorghe Stan, vicepreşedinte la Inspecţia Judiciară pe vremea când Kovesi a fost acuzată în patru cazuri de abateri disciplinare, a respins la rândul lui, vineri, cererea de revocare a procurorului de caz, Adina Florea, formulată de fosta şefă DNA.

Reamintim că fosta şefă DNA, proaspăt pusă sub urmărire penală, a cerut recuzarea celor doi magistraţi argumentând că aceştia nu vor fi imparţiali în cazul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne