Procurorul din dosarul Tel Drum, despre modificarea codurilor: Puneţi mâna pe carte! Orice student e geniu prin comparaţie

Alexandra Lăncrănjan
Alexandra Lăncrănjan (Alexandra Lăncrănjan / Facebook)

Alexandra Lăncrănjan - procurorul care instrumentează dosarul Tel Drum în care este anchetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea - a comentat pe marginea propunerilor de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

"De foarte multe ori le reproşez, în glumă, cursanţilor că nu au imaginea clară a modului în care este construit procesul penal şi că nu pot aprecia în profunzime cum se desfăşoară. După lecturarea propunerilor de modificare a Codul Penal şi Codul de Procedură Penală îmi dau seama că orice student în primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparaţie.

Legiuitorului, care doreşte clasarea cauzei după 1 an dacă nu a fost identificat autorul infracţiunii, îi recomand să citească textele privind prescripţia răspunderii penale, să înveţe să coreleze articolele din coduri şi să întrebe măcar câte tâlhării au fost soluţionate după 1 an de la sesizare sau să citească dosarele de omor în care ai reuşit să găseşti autorul după 5-10 ani", a declarat Alexandra Lăncrănjan.

În opinia procurorului, criteriul "câştigului material" văzut ca singurul de natură să determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a cărui lume este atât de meschină şi mică încât nu înţelege alte valori.

"În rest... puneţi mâna pe carte!", a conchis Alexandra Lăncrănjan.