Procurorii fac ravagii pe fieful lui Vanghelie: 6 persoane reţinute, alte 76 ar putea fi audiate

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Şase persoane au fost reţinute, vineri, după mai multe ore de audieri care au avut loc după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au desfăşurat ample percheziţii în Bucureşti, inclusiv la Primăria Sectorului 5, condusă de Marian Vanghelie. Potrivit altor surse citate de Agerpres, 76 de persoane ar fi fost citate şi audiate de procurori.

Amintim că, procurorii, alături de 120 de poliţişti, au efectuat vineri dimineaţă 25 de percheziţii într-un dosar de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu în legătură cu procedura de acordare a unor ajutoare sociale. Din primele informaţii rezultă că s-a acordat tratament preferenţial unor persoane care nu îndeplineau criteriile pentru a primi ajutoare din partea statului, iar sumele de bani au fost strânse prin intermediul unor funcţionari publici.

Cercetările în acest caz sunt făcute de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, recent exclus din PSD după 20 de ani de activitate, a declarat, vineri, pentru postul B1 TV, că acţiunea oamenilor legii este legată de declaraţiile sale care i-au deranjat pe ministrul de Interne Gabriel Oprea şi pe premierul Victor Ponta.

"Există un madant de la Parchet. Sunt cei de la Poliţia Capitalei care au sigilat birourile. Este cercetat biroul din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Sunt fonduri alocate din bugetul sectorului 5 care se dau de 14 ani. Am fost verificaţi în fiecare an de Curtea de Conturi. Se dau ajutoarele pentru că sunt sărbătorile. Se verifică legalitatea documentelor. Mi se pare un lucru firesc, în contextul în care Oprea şi Ponta sunt supăraţi că am spus anumite lucruri despre dânşii. Îi asigur pe cei doi domni că vom face toate dirigentele necesare. Dacă vom simţi că sunt abuzuri vom ruga DNA să preia dosare să vadă dacă există acte de corupţie", a declarat Vanghelie.

"În biroul meu nu se fac percheziţii. Este o direcţie subordonată consiliului local. Acum încep, că o să înceapă să verifice documentele. Nu e nimic ilegal în această Direcţie de Asistenţă Socială. Poate o să fac o cerere să fiu verificat pentru ultimii şase ani să se arate că totul este în ordine. Ştiu ce fac", a mai explicat edilul.

La momentul potrivit, Marian Vanghelie promite să facă dovada acuzaţiilor pe care le aduce lui Gabriel Oprea şi Victor Ponta. Edilul vorbea recent despre intervenţiile în justiţie ale lui Ponta, Oprea şi Sebastian Ghiţă, care ar fi început când s-au făcut propunerile pentru Parchetul General, DIICOT şi DNA.