Procurorii declanşează urmărire penală in rem în urma autodenunţului lui Sebastian Ghiţă

Autodenunţul în care deputatul susţine că el şi mai mulţi înalţi funcţionari ai Guvernului Ponta au falsificat şi măsluit raportul de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul- şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat s-a "soldat" cu un dosar penal.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Procurorii Parchetului General au demarat, joi, urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual în dosarul constituit ca urmare a autodenunţului deputatului Sebastian Ghiţă, denunţ vizând o presupusă măsluire a raportului referitor la lucrarea de doctorat a şefei DNA, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai biroului de presă.

Potrivit aceloraşi surse, deputatul a fost audiat în calitate de martor în acest dosar.

Reamintim că deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat joi la Parchetul General, la ieşire declarând că a dat o declaraţie de martor şi că săptămâna viitoare este chemat pentru a prezenta noi probe în cazul autodenunţului pe care l-a făcut, astfel încât să ajute la soluţionarea acestei situaţii.

Reamintim că deputatul PRU Sebastian Ghiţă a depus, marţi, un autodenunţ la Parchetul General. În denunţ, Ghiţă susţine că el şi mai mulţi înalţi funcţionari ai Guvernului Ponta au falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul- şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat. Fostul preşedinte Traian Băsescu a confirmat la scurt timp scenariul, în timp ce şefa DNA a respins categoric acuzaţiile care o vizează.

Întrebat cum a fost falsificat respectivul raport de expertiză, deputatul PRU, care susţine că şefa DNA ştia de demersul său, a explicat: "Mai mulţi înalţi funcţionari împreună cu mine. Pentru a proteja acele persoane, sunt convins că vor deveni martori, să îmi daţi voie să nu le spun numele acum. Mâine pot fi arestaţi sau agresaţi. Nu ştiu ce pot face procurorii de la DNA unor astfel de persoane care ştiu aceste lucruri. Pot să vă spun că au fost mai multe persoane implicate şi că acea comisie tehnică nu s-a întrunit niciodată".

"Concret, acea comisie nu a făcut nimic şi acel raport vine şi spune că teza Laurei Codruţa Kovesi nu este un plagiat şi eu pot să spun că acea comisie nu s-a întrunit niciodată, iar raportul a fost scris în Guvernul României", a adăugat deputatului PRU, menţionând că ceea ce i se întâmplă în ultimii ani este o încercare de a i se "închide gura şi de a ajunge în închisoare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne