Procurorii au pus sechestru pe averea patronilor de la Colectiv

.
. (Photos.com)

Procurorii Parchetului General au dispus sechestru pe averea acţionarilor clubului Colectiv - Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu.

Cei trei au fost aduşi marţi la sediul Parchetului, unde procurorii i-au anunţat că a fost pus sechestru pe averea lor, în dosarul în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, relatează Agerpres. Procurorii i-au anunţat, de asemenea, pe cei trei că a fost extinsă urmărirea penală împotriva lor, fiind acum acuzaţi de uciderea din culpă a 60 de persoane.

Anchetatorii au dispus, de asemenea, efectuarea unor expertize în dosar, iar cei trei îşi pot desemna experţi parte în cadrul anchetei.

Cei trei acţionari ai Clubului Colectiv sunt în arest preventiv din 3 noiembrie. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.