Procurorii anticorupţie cer şapte ani de închisoare pentru prezidenţiabilul PP-DD

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM
Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)

DNA a cerut luni majorarea pedepsei pentru Dan Diaconescu, candidat la funcţia supremă în stat, de la trei ani înspre şapte ani de închisoare cu executare, informează B1 TV.

Procurorii DNA îşi motivează cererea explicând că Diaconescu nici nu recunoaşte fapta şi nici nu dă semne că s-ar fi îndreptat.

Dan Diaconescu, fondator al PP-DD, candidat la preşedinţie şi patron al postului OTV, închis pe motiv de neplata a amenzilor date de CNA, a fost condamnat în decembrie 2013 la trei ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, după ce s-a dovedit că i-a şantajat pe fostul primar al comunei arădene Zărand şi pe omul afaceri Paul Petru Ţârdea. Diaconescu le-a cerut acestora bani, ameninţându-i că va dezvălui pe postul său de televiziune informaţii compromiţătoare pentru ei.

Alături de Dan Diaconescu sunt judecaţi Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicaţiei "Atac la persoană", ambii fiind acuzaţi de şantaj.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA reiese că, în perioada mai-septembrie 2009, Diaconescu l-ar fi ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, pe primarul comunei Zărand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.

"Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri", susţine DNA.

Intimidat de ameninţări, primarul arădean i-ar fi dat lui Doru Pârv suma de 30.000 euro şi 42.000 lei, "scopul fiind că banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu".

În prezent, prezidenţiabilul PP-DD are un show la televiziunea psd-istului Sebastian Ghiţă, România TV şi face rating promiţându-le celor ce strâng semnături pentru candidatura sa la preşedinţie posturi în serviciile secrete, în magistratură, în ambasade şi în consulate.