Procuroarea pe care Tudorel Toader o vrea şefă peste DNA, audiată la Parchetul General

Adina Toader a ajuns astăzi la Parchetul General, nu pentru discuţii cu Augustin Lazăr ci pentru a fi audiată, ca martor, în dosarul scurgerii protocolului între Parchetul General şi SRI dintr-un seif aflat la instanţa unde lucrează procuroarea pe pragul casei lui Darius Vâlcov.
Adina Florea
Adina Florea (ziaruldeconstanta.ro)

Propunerea lui Tudorel Toader pentru şefia DNA, procurorul Adina Florea, a fost audiată timp de câteva ore la Parchetul General în dosarul deschis de procurori după dezvăluirea de către Darius Vâlcov a protocolului secret dintre Parchetul General şi SRI.

Informaţia a fost confirmată şi de procurorul Adina Florea. Aceasta a fost audiată în calitate de martor, alături de alţi colegi, susţine Antena 3.

Reamintim că procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal după ce consilierul condamnat la închisoare al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, a publicat pe pagina sa de Facebook, un protocolul secret semnat între Parchetul General şi SRI, consilierul susţinând că a găsit documentul în pragul casei.

Protocolul a ajuns în pragul casei lui Vâlcov de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, loc unde profesează în prezent Adina Florea, procuroarea pe care ministrul Justiţiei şi-o doreşte în fruntea DNA.

Reamintim că articolul 305 din Codul Penal stipulează că: „(1) Neglijenţa care are drept urmare distrugerea, alterarea, pierderea sau sustragerea unui document ce conţine informaţii secrete de stat, precum şi neglijenţa care a prilejuit altei persoane aflarea unei asemenea informaţii se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele prevăzute în art. 303 alin. (1) şi art. 304, dacă au fost săvârşite din culpă”, arată Hotnews.

Mai amintim, în context, că în urma apariţiei acestui protocol, Tudorel Toader a anunţat evaluarea lui Augustin Lazăr, arătându-se indignat de faptul că procurorul general ar fi ascuns existenţa documentului. Ulterior, s-a dovedit că ministrul fusese informat despre protocol, protocol care altminteri a şi fost abrogat la o lună de la semnarea sa.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne