Procuratura Anticorupţie a RM a intrat în posesia Raportului KROLL

Reprezentanţii Kroll şi-au confirmat disponibilitatea de a colabora cu organele de anchetă ale RM, pentru a ajuta la recuperarea banilor fraudaţi din sistemul bancar moldovenesc.
Procuratura Anticorupţie din Moldova
Procuratura Anticorupţie din Moldova (Epoch Times România)

Raportul final KROLL a fost ridicat joi de la Banca Naţională a Moldovei (BNM) de către Procuratura Anticorupţie, în calitate de înscris probatoriu în dosarul fraudei bancare. Documentul care conţine 150 de file, redactate în limba engleză este anexat la urmărirea penală urmând să fie analizat minuţios de către procurorii şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) prin prisma materialelor cauzelor penale privind fraudarea care a dus la insolvabilitatea băncilor comerciale Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2014 – 2015, au fost pornite urmăriri penale în 59 de cauze penale, pentru care valoarea prejudiciului instituţiilor financiare constituie 14.773.833.728 lei MD. Au fost expediate în instanţa de judecată zece cauze penale în privinţa a 17 persoane fizice şi patru juridice, fiind pronunţate trei sentinţe de condamnare în privinţa a cinci persoane fizice şi o persoană juridică.

De asemenea, în perioada anilor 2016 – 2017, ar fi fost pornite urmăriri penale în 48 de cauze penale ce vizează fapte infracţionale cu prejudicierea celor trei bănci în valoare totală de 1.660.645.298 lei MD. Au fost expediate în instanţa de judecată trei cauze penale în privinţa a cinci persoane fizice fiind pronunţate 11 sentinţe de condamnare în privinţa a 17 persoane fizice.

De menţionat că reprezentanţii Kroll şi Steptoe & Johnson şi-au confirmat disponibilitatea de a colabora cu organele de anchetă moldoveneşti, pentru a susţine efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internaţional, dar şi pentru a întări baza probatorie în procedurile iniţiate pe plan intern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe