Prinţesa japoneză Ayako se căsătoreşte cu Kei Moriya, într-o ceremonie în celebrul Meiji Shrine din Tokyo

Prinţesa Ayako împreună cu Kei Moriya în Meiji Shrine din Tokyo, 29 octombrie 2018
Prinţesa Ayako împreună cu Kei Moriya în Meiji Shrine din Tokyo, 29 octombrie 2018 (POOL / VIA KYODO)

Prinţesa japoneză Ayako, în vârstă de 28 de ani, s-a căsătorit luni, 29 octombrie, cu Kei Moriya, în vârstă de 32 de ani, angajat al unei companii de transport maritim.

Cu acest gest, cea de-a treia fiică a vărului împăratului Akihito, prinţul Takamado care a murit în 2002 şi a soţiei sale Hisako, renunţă complet la titlul imperial, aceasta fiind o regulă a Casei Imperiale japoneze - cea mai antică monarhie ereditară neîntreruptă care există încă în lume - care nu permite femeilor accesul la linia de succesiune.

În ciuda claselor sociale diferite, cei doi au declarat că s-au îndrăgostit la prima întâlnire, stabilită în luna decembrie anul trecut de mama prinţesei, prietenă cu familia lui Kei. "Distanţa la nivel psihologic dintre noi doi s-a redus imediat în mod spontan", a explicat Kei în timpul conferinţei oficiale de prezentare de la începutul lunii iulie, probabil datorită dinamicii familiale similare. Kei a făcut propunerea de căsătorie la începutul acestui an dar a trebuit să aştepte răspunsul prinţesei Ayako până în aprilie.

Ceremonia a avut loc în celebrul altar Meiji Shrine în centrul oraşului Tokyo, după o serie de ritualuri care au avut loc în ultimele zile în trei locuri sacre ale palatului imperial din Tokyo, culminând cu o ceremonie de mulţumire adresată împăratului Akihito şi împărătesei Michiko.

Prin decizia ei, Ayako este cea de-a treia prinţesă, de la începutul mileniului, care a renunţat la emblema regală pentru a-şi păstra sfera afectivă. Anterior, în 2005, prinţesa Sayako, singura fiică a cuplului imperial, a trebuit să-şi schimbe numele, şi apoi prinţesa Noriko, sora mai mare a lui Ayako, a fost forţată la rândul ei să renunţe la orice titlu al palatului imperial.

Din 1947 legea care reglementează Casa Imperială japoneză nu permite ascensiunea femeilor la Tronul Crizantemelor. Ele îşi pierd, de asemenea, statutul de membru al casei regale dacă se căsătoresc cu bărbaţi din afara familiilor monarhice, aceasta fiind practic opţiunea viabilă pentru ele. Prinţul Hisahito, în vârstă de 10 ani, este singurul membru de sex masculin din generaţia sa.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură