Principala organizaţie evreiască din Germania aprobă publicarea unei versiuni adnotate a Mein Kampf

Un grup de evrei din Germania a aprobat publicarea unei versiuni a manifestului lui Hitler, care este însoţită de adnotaţii metodice. Cartea urmează să fie retipărită într-o nouă ediţie în ianuarie 2016.
(Captură Foto)

Consiliul Central al Evreilor din Germania a declarat că aprobă publicarea unei versiuni speciale adnotate a renumitului manifest autobiografic al liderului nazist Adolf Hitler, cu o lună înainte ca noua ediţie a cărţii să devină publică.

Cartea în două volume Mein Kampf a evidenţiat filosofia politică a lui Hitler şi conţine numeroase remarci antisemite despre care anumiţi istorici susţin că au prezis planurile liderului nazist de a eradica evreii.

Publicate iniţial în 1925 şi respectiv 1926, cele două volume nu au fost publicate în Germania după cel de-al Doilea Război Mondial. Totuşi, Institutul de Istorie Contemporană din München a declarat că plănuieşte să publice o versiune critică şi adnotată a lucrării Mein Kampf în ianuarie 2016, conform Deutsche Welle.

Într-un interviu cu ziarul german Handelsblatt, Josef Schuster, şeful organizaţiei evreieşti, a declarat că publicarea lucrării Mein Kampf s-ar putea dovedi a fi valoroasă, adăugând totuşi că lucrarea va fi monitorizată.

“Înţelegerea cărţii Mein Kampf încă este importantă pentru a explica naţional-socialismul şi Holocaustul”, a declarat Schuster, făcând referire la ideologia politică a Partidului Nazist şi la genocidul care a dus la moartea câtorva milioane de evrei.

Schuster a mai declarat că este important ca autorităţile să prevină răspândirea copiilor neadnotate ale cărţii.

Cetăţenii germani care publică ediţii needitate ale cărţii ar putea fi acuzaţi de incitare la ură rasială – o infracţiune care poate aduce în Germania până la 5 ani de închisoare.