Principala gară din Düsseldorf, ţinta unui atac cu topor. Mai multe persoane rănite

Poliţia a lansat o investigaţie la principala gară din oraşul german Düsseldorf, după ce un atacator înarmat cu un topor a rănit şapte persoane. Autorităţile consideră că suspectul de 36 de ani pe care l-au arestat a acţionat pe cont propriu.
Forţele de ordine în gara centrală a oraşului german Dusseldorf, 9 martie 2017.
Forţele de ordine în gara centrală a oraşului german Dusseldorf, 9 martie 2017. (Getty Images)

Poliţia oraşului german Düsseldorf a arestat un bărbat care, aparent, a folosit, joi noaptea, un topor în principala gară a oraşului pentru a răni cel puţin şapte persoane.

Încercând să scape de poliţie, suspectul a sărit de pe un pod şi a fost transportat la un spital din apropiere cu răni grave.

Poliţia din Düsseldorf l-a identificat ulterior pe suspect ca fiind un bărbat în vârstă de 36 de ani din fosta Iugoslavie, care locuieşte în oraşul apropiat Wuppertal. Investigatorii au declarat că bărbatul a acţionat singur, “conform stării actuale a investigaţiei”.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, “Suspectul pare să aibă probleme psihologice”.

Acesta a atacat prima dată mai multe persoane într-un tren local, apoi şi-a continuat atacul violent asupra mai multor peroane şi în sala principală a gării principale a oraşului Düsseldorf.

Conform Poliţiei, au fost raporte cel puţin şapte victime, dintre care trei cu răni serioase.

Agenţia de ştiri DPA a citat martori care au afirmat că unele dintre persoanele rănite au fost scoase pe targă din gara oraşului, în timp ce altele au fost tratate la faţa locului în ambulanţe.

Autorităţile germane au fost alertate joi de atac cu puţin înaintea orei locale 9 p.m. (2000 GMT), generând acţiunji la scară mare. Gara a fost evacuată şi închisă timp de câteva ore în timpul operaţiunilor de căutare a atacatorului. Toate trenurile au fost anulate sau li s-a stabilit un alt traseu.

După miezul nopţii de joi spre vineri, gara din Düsseldorf a fost redeschisă, excepţie făcând locurile unde au fost atacate persoanele. Poliţia a anunţat pe Twitter că principala gară a oraşului a fost în mare parte redeschisă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe