Primul automobil zburător va fi vândut cu 399.000 USD

În aproximativ doi ani, pasionaţii de senzaţii tari ar putea avea în garaj, pentru câteva sute de mii de dolari, un nou automobil care şi zboară.
Maşina zburătoare a companiei PAL-V.
Maşina zburătoare a companiei PAL-V. (Captură Foto)

Compania olandeză PAL-V primeşte acum comenzi pentru primul automobil zburător comercial din lume, Liberty. Compania susţine că modelele Liberty respectă în întregime normelor de siguranţă impuse de organismele de guvernare globală şi că livrările vor începe să fie efectuate la sfârşitul anului următor.

Primele 90 de exemplare sunt considerate Ediţii Pionier oferind detalii speciale de exterior şi interior. Pentru includerea unor aspecte personalizate sau a altor funcţii standard, cumpărătorii vor plăti 599.000 de dolari. După ce se vând Ediţiile Pionier, PAL-V va începe să vândă modelul standard, cunoscut sub numele de Liberty Sport, cu suma de 399.000 de dolari.

“PAL-V a ales în mod deliberat să proiecteze şi să construiască un automobil zburător cu tehnologii confirmate şi care se conformează normelor existente”, a declarat compania într-un comunicat de presă.

PAL-V se aşteaptă ca America de Nord să fie o piaţă majoră pentru automobilul său zburător.

Cumpărătorii ar trebui să aibă permis atât pentru condus cât şi pentru zbor. Pe drum, Liberty îşi poate reduce suspensiile şi se poate folosi de cabina sa aerodinamică pentru o manevrabilitate mai bună. PAL-V susţine că pe şosea, automobilul atinge viteze de până la 160 km, şi îi trebuie mai puţin de 9 secunde pentru a atinge viteza de 100 km pe oră. În aer, aparatul poate zbura cu viteze de până la 180 km pe oră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură