Primul aeroport ecologic din lume se află în Insulele Galapagos

Aeroportul Ecologic de Galapagos
Aeroportul Ecologic de Galapagos (© Ecogal S.A.)

Funcţionează 100% cu energie regenerabilă, tratează şi refoloseşte apa pe care o consumă, a fost construit cu materiale reutilizate şi a promovat reîmpădurirea florei endemice.

Primul aeroport din lume care a primit cea mai înaltă certificare care există în prezent pentru recunoaşterea construcţiilor durabile este cel din Galapagos (arhipelagul insulelor Ecuador).

Una dintre caracteristicile cele mai remarcabile ale aeroportului Seymour Baltra este faptul că funcţionează 100% cu energie din surse regenerabile (solară şi eoliană), din care 35% este generată de panouri fotovoltaice instalate pe toate căile terminalului, iar restul de 65% este obţinută cu turbine eoliene amplasate strategic în zona aeroportului.

(© Ecogal S.A.)

Acest aeroport are, de asemenea, o instalaţie proprie de desalinizare. De asemenea, apa din toalete şi chiuvete este recuperată, tratată şi refolosită.

Peste 80% din materialele de construcţie ale vechiului aeroport (în special structuri metalice şi lemn) au fost reutilizate la noua construcţie. Pereţii exteriori ai terminalului (6.000 metri pătraţi), au fost acoperiţi cu rocă vulcanică proveniă din insula Baltra, pentru a se obţine un efect de integrare mimetică, cu un impact redus asupra mediului înconjurator.

(© Ecogal S.A.)

Iluminarea şi ventilaţia sunt naturale în toate spaţiile şi în paralel a fost promovată reîmpădurirea florei endemice.

Aşa-numitul "Aeroport Ecologic din Galapagos" este, de asemenea, primul aeroport "carbon neutru" (sau cu zero emisii) din America Latină şi din Caraibe, spun administratorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură