Primele imagini ale "monstrului puiul fără cap" [video]

Pentru prima dată a fost filmat un specimen al acestui locuitor rar al abisului
Castravete de mare (Enypniastes eximia)
Castravete de mare (Enypniastes eximia) (National Oceanic and Atmospheric Administration)

În apele oceanului din Antarctica a fost filmat pentru prima dată exemplarul rar de 'Headless Chicken Monster', care se traduce trivial „monstrul puiul fără cap“. Dar acest specimen evaziv nu este nici monstru şi nici pui, ci o specie de castravete de mare care face parte din familia Holothuroidea, al cărui nume ştiinţific este Enypniastes eximia. Apelativul îi derivă de la aspectul său amuzant, care seamănă cu un pui pregătit să fie pus în cuptor.

Ca şi celelalte specii de castraveţi de mare, aceste fiinţe trăiesc la peste o mie de metri adâncime, iar mărimea lor poate varia de la şase la 25 de centimetri în lungime. Viaţa lor în abisuri se petrece într-o continuă mişcare. De fapt, „monstrul puiul fără cap“ se opreşte doar ocazional, pentru a se sprijini pe fundul mării, unde se alimentează cu sedimente.

Primele imagini ale 'Headless Chicken Monster'

Clipul video despre acest animal rar a fost realizat de tehnicienii de la Australian Antarctic Division, o structură aparţinând Departamentului australian de Mediu şi Energie. Este vorba despre primul exemplar observat până în prezent în Oceanul Antarctic. Prima dovadă a existenţei lui datează din 2017, atunci când un exemplar a fost văzut în apele Golfului Mexic, dar nu a fost filmat.

Mai multe informaţii: Researchers just found a bizarre 'headless chicken monster' swimming deep in the Antarctic Ocean; Bizarre 'Headless Chicken Monster' Drifts Through Antarctic Deep