Primarul PSD din Mărăşeşti, reţinut pentru 24 de ore într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare

Primarul PSD Valerică Chitic din localitatea Mărăşeşti, jud.Vrancea
Primarul PSD Valerică Chitic din localitatea Mărăşeşti, jud.Vrancea (Youtube - screenshot)

Primarul PSD al oraşului vrâncean Mărăşeşti, Valerică Chitic, a fost reţinut, marţi seara, pentru 24 de ore, într-un dosar privind mai multe infracţiuni, între care folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat, au precizat reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

“În urma audierilor care au avut loc marţi, faţă de primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, începând cu ora 22,10. Acesta are calitatea de suspect într-un dosar privind mai multe infracţiuni, printre care folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat. Facem precizarea că, până la adoptarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, persoana reţinută se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis, pentru Agerpres, procurorul de caz, Nicolae Pîrcălăbescu.

Potrivit sursei citate, marţi, procurorii vrânceni au efectuat mai multe percheziţii la Mărăşeşti, atât la sediul primăriei din localitate, cât şi la persoane fizice şi la o societate care ar avea legătură cu dosarul în care este cercetat primarul.

În urma acţiunilor, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar Chitic a fost singurul reţinut.

Totodată, susţin anchetatorii, cercetările în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au pornit de la o sesizare din oficiu.

La percheziţii au fost ridicate mai multe documente, în urma analizei acestora urmând a se stabili prejudiciul în cauză, au adăugat anchetatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne