Primarul General al Capitalei, demis de PSD-PNL. Nicuşor Dan: Partidele, gata să-şi reia lupta pentru propriile interese

Schimbarea din funcţie a primarului interimar al Capitalei nu rezolvă pe fond problemele oraşului, atrage atenţia Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de iniţiativă Uniunea Salvaţi Bucureştiul.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Schimbarea primarului general interimar Ştefănel-Dan Marin este o simplă rotire a cadrelor între partidele reprezentate în Consiliul General care, după tăcerea complice generată de arestarea lui Sorin Oprescu, sunt gata să-şi reia lupta pentru salvarea propriilor interese.

Înlocuirea primarului Ştefănel-Dan Marin, căruia îi recunoaştem incompetenţa în scurtul mandat deţinut, nu are nicio legătură cu politicile publice aşteptate de bucureşteni pentru redresarea administraţiei oraşului", se arată în cadrul unui comunicat de presă remis de USB.

Dacă noul primar interimar şi consilierii doresc cu adevărat o altfel de administraţie faţă de cea cunoscută până acum, atunci prima măsură pe care trebuie să o ia, potrivit organizaţiei conduse de Nicuşor Dan, este să dea curs cererii USB de auditare a activităţii Primăriei în ultimii trei ani şi să justifice orice cheltuire a banilor publici.

"Problemele administrative ale oraşului sunt extrem de serioase şi pentru rezolvarea lor este nevoie de viziune, de competenţă administrativă şi de integritate. Schimbarea de astăzi este o simplă rotaţie de cadre, o cosmetizare care nu rezolvă pe fond din problemele oraşului", a declarat Nicuşor Dan.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a solicitat în luna septembrie atât publicarea pe site-ul primăriei a tuturor contractelor de achiziţii publice ale primăriei din ultimii trei ani, cât şi auditarea acestor cheltuieli de către o firmă de audit cu reputaţie solidă. De asemenea, USB a cerut ANI verificarea averilor tuturor directorilor din primăriile capitalei.

"Nici PNL, nici PSD nu au vrut să-şi asume responsabilitatea administrării dezastruoase din ultimii trei ani, după arestarea lui Oprescu, pentru a-l găsi acum pe Ştefănel Marin Dan ţap ispăşitor. Este un joc al acestor partide pe care nu îl mai putem accepta şi o atitudine iresponsabilă faţă de bucureşteni", a declarat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne