Primarul Chişinăului rămâne în arest la domiciliu. Chirtoacă: Procurorii îşi acoperă ilegalităţile

Dorin Chirtoacă încă nu a înţeles că unicul lucru bun pe care-l mai poate face este să demisioneze şi să înapoieze Capitala locuitorilor ei, scoţând-o din mâinile celor care l-au distrus, afirmă Dumitru Spătaru.
Dorin Chirtoacă, la Judecătoria sectorului Buiucani
Dorin Chirtoacă, la Judecătoria sectorului Buiucani (Captură Foto / privesc.eu)

În baza unui nou demers al procurorilor, Judecătoria Chişinău sediul Buiucani a prelungit luni mandatul de arest la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă pentru încă 30 de zile.

Primarul Capitalei consideră decizia judecătorului ca fiind nefondată, pledează în continuare nevinovat şi menţionează că procurorii nu vin cu materiale noi care ar servi temei pentru prelungirea mandatului de arest la domiciliu, ci transcriu acelaşi text, cuvânt cu cuvânt de fiecare dată schimbând numai data demersului, deşi potrivit legislaţiei în vigoare, o măsură preventivă poate fi prelungită doar dacă sunt stabilite probe, motive sau circumstanţe noi.

”O persoană nevinovată când este limitată în libertatea sa într-un anume mod acesta este un abuz. În prezent, problema este că procurorii vor să-şi acopere ilegalităţile care le-au comis. Dacă mie mi se întâmplă asemenea lucruri, atunci cum se comportă ei cu oamenii simpli? Pe unul l-au omorât în bătaie, dar câţi mai stau izolaţi torturaţi şi impuşi să recunoască crime pe care nu le-au comis. Eu nu am de gând să părăsesc R. Moldova. Nu am comis infracţiuni şi adevărul este de partea mea”, a declarat Dorin Chirtoacă la finele şedinţei de judecată.

Notabil este faptul că o delegaţie a Congresului Puterilor Locale şi Regionale ale Consiliului Europei aflată recent într-o vizită de documentare la Chişinău s-a arătat îngrijorată de suspendarea primarului Capitalei din funcţie atâta timp cât nu există o sentinţă definitivă. Concluziile oficialilor europeni vor fi cuprinse într-un raport şi o rezoluţie despre Moldova, care ar urma să fie aprobate la sesiunea din octombrie a Congresului.

De menţionat că într-un editorial pentru tribuna.md, Dumitru Spătaru susţine că dosarele penale pe numele edilului Capitalei ar apărea în baza unei scheme şi care, în esenţă, ar permite „multor corupţi şi lichele să scape basma curată, distrugând pe altcineva”.

În concluzie, comentatorul notează că „Dorin Chirtoacă încă nu a înţeles că unicul lucru bun pe care-l mai poate face în situaţia în care a ajuns este să demisioneze şi să redea Capitala locuitorilor ei, scoţând-o din mâinile celor care au distrus-o şi continuă să o batjocorească în fiecare zi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe