Primăriţa Firea, sub tunul USR-PNL: Banii destinaţi protecţiei cetăţenilor, daţi pe distracţie populistă

PNL şi USR critică în mod constant prestaţia primăriţei Gabriela Firea şi a majorităţii PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei. Ultima problemă ridicată - banii destinaţi protecţiei cetăţenilor au ajuns să fie daţi pe circ şi distracţie populistă.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nu poate fi ceva mai cinic decât să iei din banii destinaţi protecţiei cetăţenilor pentru a-i da pe circ şi distracţie populistă, au acuzat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, cei de la Uniunea Salvaţi România. În aceeaşi notă şi-au exprimat revolta şi liberalii, prin vocea consilierului Ciprian Ciucu.

"Doamna Firea şi PSD se pregătesc foarte bine pentru dezastre, aplicând următorul tip de gândire: Nu-i chiar atât de important să previi dezastrul, ce contează cu adevărat e să fii vesel când dezastrul cade peste tine", se arată în comunicatul celor de la USR.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General, condusă de Gabriela Firea, a votat o rectificare bugetară prin care s-au tăiat 11 milioane lei de la sistemul de management al situaţiilor de urgenţă la nivelul municipiului Bucureşti, din 28 milioane lei aprobate la începutul anului şi 24 milioane lei de la capitolul protecţie contra incendiilor, dintre care 6,5 milioane lei de la înfiinţarea de noi subunităţi de pompieri.

S-au alocat, în schimb, de la data preluării mandatului de către doamna Firea, peste 1,5 milioane de euro în plus către teatrele de Comedie şi Excelsior, o parte mergând spre festivaluri populiste precum "Festivalul Rodica Popescu Bitănescu" şi "Gala premiilor municipale", fără a se face o detaliere transparentă a alocărilor. Banii se duc la capitolele bugetare "alte cheltuieli cu bunuri şi servicii" care intră sub incidenţa "Normei interne" care evită licitaţiile publice transparente.

"Mă încearcă un sentiment de teamă să văd cum Gabriela Firea pune în pericol dezvoltarea Bucureştiului şi chiar vieţile bucureştenilor prin deciziile iresponsabile pe care le ia. (...) Spectacole fără absolut nici o utilitate în afară de cea de a aduce voturi PSD.

Ce fac în momentul ăsta PSD şi ALDE, conduşi de Firea, este mai mult decât sfidare şi batjocură. Este pur şi simplu crimă. An de an ne întrebăm de ce există clădiri gata să cadă pe noi şi de ce primăria nu face nimic pentru a le consolida. Poftim, iată de ce: pentru că primăria dă bani pe pomeni electorale, în loc să-i cheltuie pentru consolidarea clădirilor", a declarat, la rândul său, consiliera USR Roxana Wring.

PNL, ironic: Firea lucrează în interesul dumneavoastră

"Dragi bucureşteni, puteţi sta liniştiţi, accesul la servicii culturale şi cultură vă este asigurat: veţi beneficia de "Festivalul Rodica Popescu Bitănescu". Doamna Primar Gabriela Firea lucrează în interesul dumneavoastră. Banii au fost luaţi de la protecţia împotriva incendiilor şi de la consolidarea clădirilor cu risc seismic

Gabriela Firea şi PSD au alocat peste 3 milioane de euro (!!!!!) în plus pentru proiecte culturale şi festivaluri precum Festivalul Rodica Popescu Bitănescu, Festivalul Corurilor Şcolare, Gala premiilor municipale. Fără detalierea alocărilor, asta vine pe urmă. Daţi mai departe, ca să se ştie", a reacţionat consilierul PNL Ciprian Ciucu.