Primăria lui Robert Negoiţă găsită pe minus de Curtea de Conturi

Robert Negoiţă, PSD
Robert Negoiţă, PSD (Epoch Times România)

Una din cele mai contestate primării de sector din Bucureşti, cea aflată sub "păstorirea" lui Robert Negoiţă a fost luată "la bani mărunţi" de Curtea de Conturi. În urma verificărilor, inspectorii au constat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei la Primăria sectorului 3 în anul 2013, potrivit unui document obţinut de hotnews.ro.

Conform sursei citate, 777.000 de lei din respectiva sumă s-au cheltuit pentru "amenajarea" trotuarelor de pe bulevardul Unirii, unde a fost desfiinţată o bandă de spaţiu verde pentru a se instala, "în schimb" pergole roz, mov şi albe. Amenajările s-au derulat în condiţiile în care Bulevardul Unirii este în administrarea Primăriei Capitalei nu a Primăriei sector 3.

Abia acum, după ce a intrat în vizorul Curţii de Conturi, Primăria sectorului 3 a cerut Consiliului General al Municipiului Bucureşti să îi transfere în administrare bd. Unirii, cererea urmând să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de luni.

Pe lângă lucrările efectuate pe bulevardul Unirii, Curtea de Conturi a mai constatat că Primăria sector 3 a decontat lucrări neexecutate, care potrivit contractului erau gratuite precum şi cheltuieli supradimensionate, a căror valoare însumează circa 5,5 milioane lei.

Inspectorii Curţii de Conturi au mai ajuns la concluzia că bugetul pentru cheltuieli cu mobilier urban (bănci) a fost fundamentat fără existenţa unei strategii şi a unor norme privind numărul şi densitatea pe suprafaţă, a dotărilor din spaţiile publice, aprobate de către consiliul local de sector, dar şi că în diverse pieţe au fost emise autorizaţii de construcţii fără temei legal sau că primăria a achiziţionat servicii de consultanţă de care nu avea nevoie, etc.

Merită menţionat în context că în sectorul 3 se desfăşoară în prezent o campanie de strângere de semnături în vederea organizării unui referendum pentru demiterea primarului Negoiţă.

Poreclit "Betonită", Negoiţă şi-a adus la exasperare cetăţenii din sector în special prin campania de betonare a spaţiilor verzi, prin lipsa de transparenţă în gestionarea banului public şi prin aroganţa cu care şi-a tratat electoratul. Reamintim că, la o întâlnire cu cetăţenii din cartierul Titan, "excedat" de întrebările despre rostul nenumăratelor borduri roz care se pun în zonă, Negoiţă le-a cerut celor nemulţumiţi de activitatea lui "să se mute în altă parte".

Lunga listă cu nemulţumirile locuitorilor sectorului 3 poate fi citită aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne