Primăria încearcă să pună beţe în roate marşului #rezist de duminică. Îşi ia însă ţeapă

Pentru a doua săptămână consecutiv, Primăria încearcă să le refuze protestatarilor anticorupţie dreptul de a ieşi în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea la adresa Puterii, anunţă iniţiatorii marşului "CCR Dragnea nu e CeCeRem noi!" programat să aibă loc duminică în Bucureşti.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Primăria Bucureşti a încercat să blocheze marşul organizat duminică în Capitală, ca reacţie la deciziile pronunţate în ultima perioadă de CCR, "prin tactica invocării unei alte adunări publice misterioase care se petrece în acelaşi loc/timp", acuză iniţiatorii marşului.

Astfel, Primăria Capitalei, mai exact "deja faimosul" viceprimar Aurelian Bădulescu le-a transmis cetăţenilor care, conform legii, îşi anunţaseră intenţia de a se întruni în Piaţa Universităţii - punctul de unde porneşte marşul - că în locaţia cu pricina a fost anunţat un alt eveniment iar legea interzice organizarea a două adunări publice distincte în acelaşi loc şi pe acelaşi traseu. "Ghinion însă" (pentru primărie), viceprimarul a trimis răspunsul după depăşirea termenului legal. Potrivit legii 60/1991 (invocată adesea de jandarmii care dau amenzi) răspunsul prin care se interzice adunarea publică trebuie comunicat organizatorului în termen de 48 de ore de la primirea declaraţiei acestuia, ori Primăria a răspuns în 51 de ore, arată protestatarii.

„Faimosul deja viceprimar Bădulescu a încercat să blocheze şi marşul de duminică prin tactica invocării unei alte adunări publice misterioase care se petrece în acelaşi loc/timp.

Din păcate, poate pentru că e vineri, a depăşit termenul legal de răspuns cu vreo 3 ore”, anunţă, pe Facebook, comunitatea 600.000 pentru Rezistenţă, unul dintre iniţiatorii marşului de duminică.

Răspuns Primărie
Răspuns Primărie (Facebook)

Reamintim că Rezistenţa şi Corupţia Ucide au anunţat un nou marş de amploare duminică, în Bucureşti, ca reacţie la "deciziile aberante luate de Curtea Constituţională a României în ultima perioadă" şi care "arată o grijă exagerată pentru drepturile făptaşilor şi ignoră drepturile victimelor".

Marşul va avea ca punct de plecarea Piaţa Universităţii, unde oamenii se vor strânge începând cu ora 19.00.
Plecarea în marş spre CCR şi Ministerul Justiţiei va avea loc în jurul orei 20.30 - 20.45, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Mai precizăm în context că în genere scrisorile cetăţenilor care notifică primăria cu privire la intenţiile de a organiza proteste sau marşuri se izbesc de răspunsul că în locul cu pricina, exact în acelaşi moment, se desfăşoară o altă adunare publică. Nu mai demult de săptămâna trecută, Primăria a spus, la fel ca şi săptămâna aceasta, NU dorinţei protestatarilor din Piaţa Victoriei de a porni în marş spre PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne