Primăria Capitalei vrea să dea o clădire în administrarea Academiei din care fac parte Iliescu şi Ecaterina Andronescu

AOSR, for ce are în componenţa sa mai multe personaje controversate, printre care Ion Iliescu, politician pus sub acuzare în dosarul Mineriadei pentru infracţiuni contra umanităţii, ar urma să primească o clădire în administrare de la primăria condusă de social-democrata Gabi Firea.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Primăria Generală a Capitalei intenţionează să dea o clădire din centrul Capitalei în administrarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR), informează Hotnews.

Printre membrii respectivei academii se numără fostul preşedinte Ion Iliescu, inculpat în dosarul Mineriadei, acesta fiind membru de onoare al secţiei ştiinţe tehnice, fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, urmărită penal în dosarul Microsoft, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, precum şi Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, jurnalistul Ion Cristoiu, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, al cărui nume este legat de scandalul cozilor la vot în Diaspora şi IPS Teodosie. Lucrările de amenajare a imobilului vor fi făcute din bugetul Academiei, potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Academia Oamenilor de Ştiinţă din România a solicitat darea în administrare a imobilului situat în Strada Ilfov nr. 3, Sector 5, Bucureşti, în vederea desfăşurării corespunzătoare a activităţii. Imobilul cu adresa Strada Ilfov nr. 3, Sector 5 este înscris în cartea funciară numărul 231489, cu proprietar Statul Român şi în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar. (...) Conform art. 30 al Hotărârii de Guvern nr. 647/2007, privind aprobarea Statutului AOSR, organele administraţiei publice vor sprijini acordarea, respectiv obţinerea de sedii corespunzătoare în localităţile unde funcţionează sau se înfiinţează filiale AOSR", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Perioada pentru care imobilul se va afla în administrarea AOSR nu este specificată în document.

Clădirea ce urmează a fi dată în administrarea AOSR pe o perioadă necunoscută este formată din subsol, parter şi etaj, are o suprafaţă utilă de 641,53 de metri pătraţi, din care subsol 189,88 de metri pătraţi, parter 210,04 metri pătraţi şi etaj 241,61 de metri pătraţi. Terenul are o suprafaţă de 489,00 de metri pătraţi, din care suprafaţa construită 249,00 de metri pătraţi.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne