Primar PSD anti-Iohannis schimbă tabăra. Va candida pentru un nou mandat din partea PNL

Ioan Lihoni
Ioan Lihoni (redesteptarea.ro)

Un primar PSD care, în 2019, a convins mai mulţi apropiaţi să participe la un miting de susţinere a fostului premier Viorica Dăncilă şi a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis “nu e român” va candida în acest an pentru un nou mandat din partea PNL.

Astfel, primarul comunei timişorene Bethausen, Ioan Lihoni, a afirmat că a decis să treacă de la PSD la PNL pe motiv că social-democraţii nu l-au sprijinit pentru proiectele prin care dorea să dezvolte comuna şi satele aflate pe raza ei, relatează publicaţia redeşteptarea.ro.

“Nu trec la PNL, pentru că mi-ar fi teamă că nu câştig alegerile, ci pentru că sunt profund dezamăgit de modul în care investiţiile pe care voiam să le dezvolt pe raza comunei au fost sprijinite de partidul din care încă fac parte în ultimii patru ani. Eu am fost ales primar de dreapta în 2008 şi am câştigat candidând pe listele PNŢCD-ului. După aceea, în 2012, când domnul Titu Bojin a ajuns la şefia Consiliului Judeţean Timiş, am trecut la PSD, pentru că dânsul era din zonă şi ştiam că va fi alături de locuitorii comunei Bethausen. În ultima vreme, ai noştri ne-au cam dat la o parte”, a afirmat Lihoni, care a fost membru PSD timp de aproape opt ani.

De asemenea, primarul şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că din cele şase proiecte pe care le-a depus în cadrul Programului Naţio­nal de Dezvoltare Locală, o parte pentru asfaltări de străzi şi drumuri, i-au fost aprobate doar două, pentru construirea unei grădiniţe, asfaltarea unui drum şi construirea unui podeţ peste un pârâu.

“Capac a pus ultima decizie luată zilele trecute, aceea de a exclude Bethausenul din proiectul în care au fost acceptate 30 de comune prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Timiş, pentru introducerea de noi reţele de apă şi canalizare, fiind disponibile 180 de milioane de euro. Aveam nevoie de o astfel de investiţie la Cliciova şi Nevrincea. Ca şi până acum, pentru acestea, ne vom descurca cu proiectele noastre şi vom încerca să atragem fonduri europene sau guvernamentale, pentru a le pune în practică”, a adăugat Ioan Lihoni.