Primar din RM: Dodon să fie pedepsit pentru plecăciunile la monumentul cazacilor din Transnistria

Dacă ne vor hărţui politic, pentru semnarea declaraţiilor de unire cu România, vor provoca circa un milion de basarabeni cu cetăţenie română şi alte milioane de români să iasă în stradă, poate aşa va fi făcută Unirea, afirmă Petru Frunze.
Autorităţile locale ale s.Puhoi care au semnat unanim Unirea cu România
Autorităţile locale ale s.Puhoi care au semnat unanim Unirea cu România (facebook.com/petru frunze)

Încă o localitate din Republica Moldova a votat Unirea simbolică cu România. Comuna Goteşti din raionul Cantemir este a noua la număr care a semnat o declaraţie în acest sens.

De menţionat că deputaţi socialişti, dar şi Igor Dodon s-au arătat profund nemulţumiţi de faptul că în ultima perioadă tot mai multe localităţi din R. Moldova au semnat Declaraţii simbol de Unire cu România sesizând Procuratura Generală şi SIS.

În context, Petru Frunze, primarul satului Puhoi raionul Ialoveni, localitate care a semnat, de asemena, prin vot unanim unirea cu statul vecin a ţinut să puncteze că organele de drept ar fi trebuit să se autosesizeze atunci când Igor Dodon imediat după alegerile prezidenţiale nu a depus flori la monumentul eroilor care au fost schilodiţi şi omorâţi pentru integritatea teritorială a R. Moldova dar s-a dus şi s-a închinat la monumentul cazacilor din Transnistria.

Totodată, Petru Frunze a menţionat că şi consilierul PSRM din satul Puhoi, Alexandru Furdui a semnat Declaraţia de Unire după ce au fost împreună în România, a văzut cum se dezvoltă localităţile, a înţeles că românii sunt oameni primitori şi respectuoşi, ”sunt prietenii noştri, vorbim o limbă, suntem un neam”.

”Dacă vor pune presiune pe noi, prin hărţuire politică, invocând că nu am respectat Constituţia RM, la sigur vor provoca circa un milion de basarabeni cu cetăţenie română şi alte milioane de români să iasă în stradă, poate aşa va fi făcută Unirea”, a adăugat primarul satului Puhoi.

Deputata PLDM Maria Ciobanu susţine că deciziile unanime ale consilierilor locali din mai multe localităţi ale R. Moldova de a semna Declaraţia de Reunire cu România, ţara istorică a moldovenilor face să nu mai conteze ce spun Diacov, Dodon şi alţi ”homo sovieticus”, de vreme ce aleşii locali au conştientizat importanţa revenirii la matcă, ”acolo unde ne cheamă sângele”.

Comuna Opaci din raionul Căuşeni, comuna Parcova din raionul Edineţ, satul Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă, comuna Goteşti din raionul Cantemir, satele Ulmu, Bardar, Ruseştii Noi, Puhoi şi Văsieni din raionul Ialoveni sunt localităţile care şi-au manifestat prin vot dorinţa de Unire cu România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe