Primar condamnat la închisoare, candidează pentru un nou mandat, pe listele PSD

Multă lume a fost uluită când cetăţenii din Baia Mare şi-au ales primar un politician aflat după gratii. Acum e rândul teleormănenilor să li se propună un edil şi mai şi, mai exact, condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.
Stampila de vot pentru alegeri
Stampila de vot pentru alegeri (youtube.com)

PSD şi-a desemnat candidat la o primărie din Teleorman un condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, relatează România Liberă. Potrivit sursei citate, social-democraţii şi-au exonerat colegul de responsabilităţi, deşi a produs un prejudiciu de 86.000 lei.

Candidatul PSD pentru postul de primar al comunei Olteni, din judeţul Teleorman, la alegerile parţiale din 11 iunie se numeşte Emilian Mărcuşanu şi, în septembrie 2013, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la un an de închisoare cu suspendare, plus de trei ani de zile de încercare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Acuzaţiile de abuz în serviciu vizau faptul că Mărcuşanu a acordat salariaţilor din primărie, în mod ilegal, un spor de 24% pe o perioadă de opt luni, în intervalul februarie-octombrie 2012. Prejudiciul creat a fost de 86.000 lei.

După condamnarea lui Mărcuşanu, timp de doi ani şi jumătate, Prefectura Teleorman, condusă de actualul ministru de Interne, Carmen Dan, nu a luat nicio măsură pentru vacantarea mandatului, invocând faptul că „hăţişul legislativ” nu îi permite să acţioneze operativ în toate cazurile.

Abia în martie 2016, după proteste ale opoziţiei din judeţ şi după o plângere la DNA, Carmen Dan a emis ordinul de încetare a mandatului iar acum social-democratul candidează pentru al cincilea mandat.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne