Primar care-l elogia pe Ceauşescu, racolat de PNL. Chipul lui apare pe bannere alături de al lui Costel Alexe

BANNER
BANNER (G4Media)

Liberalii au mai recrutat un primar care să candideze pe listele lor la alegerile locale din toamnă. Şi nu orice primar, ci unul care, nu demult, îi aducea elogii lui Ceauşescu pe Facebook.

Este vorba de primarul PSD al comunei ieşene Bârnova, Mihai Bălan, acesta urmând să candideze în calitate de liberal la Primăria comunei sale, relatează G4Media.

Mai mult, el apare pe bannerele electorale alături de şeful PNL Iaşi, Costel Alexe - care este şi ministrul Mediului în Guvernul Orban-, şi de primarul Iaşului, Mihai Chirică, şi el fost pesedist.

Mihai Bălan a scris pe Facebook că Nicolae Ceauşescu a fost asasinat „de către străini” şi că, odată cu moartea lui, „a fost împuşcat întregul popor”.

Redăm postarea primarului din comuna Bârnova, judeţul Iaşi, dedicată dictatorului care a ţinut România în frig, frică şi foame: „100 de ani de când s-a născut, şi 29 de ani de când v-aţi bucurat că a fost, de către străini asasinat! Odată cu el, în Zi Sfânta de Crăciun a anului 1989, a fost împuşcat întregul popor român, (numa’ că acesta nici acum nu înţelege!). Aprindeţi-i o lumânare, măcar! V-a făcut şcoli, spitale, şosele, metrou, locuinţe, uzine, universităţi, teatre, centre de cultură, hidrocentrale, gări, aeroporturi etc.! ACESTA ESTE CEL CARE… V-A FĂCUT OAMENI MARI.”

Reamintim că Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi-a exprimat dezaprobarea fermă faţă de elogierea dictatorului Nicolae Ceauşescu de către primarul PSD Mihai Bălan. ”Astfel de reacţii publice ale unor lideri politici sau formatori de opinie trebuie sancţionate de către autorităţile competente”, se arată într-un comunicat dat publicităţii. Primarul comunei Bârnova, Mihai Bălan, a scris pe Facebook că Nicolae Ceauşescu a fost asasinat „de către străini” şi că, odată cu moartea lui, „a fost împuşcat întregul popor”.

IICCMER mai atrage atenţia că regimul comunist din România a făcut zeci de mii de victime, iar crimele şi abuzurile comise înainte de 1989 sunt de necontestat.

”Este de nepermis că la mai bine de 30 de ani de la prăbuşirea regimului comunist din România reprezentanţi ai unor formaţiuni politice să încerce să denatureze istoria, să alimenteze falsuri istorice şi să păteze, prin afirmaţiile făcute în spaţiul public, memoria celor care şi-au pierdut viaţa sau au avut de suferit în perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial", transmite IICCMER.

Reamintim că, în urmă cu două zile, întrebat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni cum se raportează la racolările de primari PSD efectuate de PNL, şeful statului a criticat traseismul.

„Nu văd cu ochi buni aceste racolări. Eu am fost dintotdeauna şi sunt şi acum împotriva traseismului politic. Traseismul politic este o boală gravă a politicii româneşti şi ori de câte ori am avut ocazia m-am exprimat public împotriva traseismului politic. Eu nu mi-am schimbat opinia”, declara Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne