Prima vizită oficială a premierului român Dacian Cioloş la Chişinău

Prim-ministrul român, Dacian Cioloş se află într-o vizită de lucru la Chişinău, în cadrul căreia va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din R. Moldova, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.
Premierul român Dacian Cioloş împreună cu cel moldovean, Pavel Filip
Premierul român Dacian Cioloş împreună cu cel moldovean, Pavel Filip (gov.md)

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, l-a întâmpinat cu onoruri militare pe omologul său român, Dacian Cioloş care se află în prima sa vizită oficială la Chişinău, după preluarea mandatului de premier. Întrevederea bilaterală a celor doi oficiali are loc la Reşedinţa de Stat a R. Moldova.

Şeful Executivului român va întreprinde o serie de întrevederi cu conducerea ţării noastre printre care preşedintele Nicolae Timofti şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. În seara zilei de 25 august, cei doi premieri vor vizita grădiniţa din satul Selemet, raionul Cimişlia, renovată în cadrul programului de asistenţă a României pentru modernizarea domeniului educaţional din Republica Moldova.

În cadrul vizitei sale la Chişinău, Dacian Cioloş este însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, Raluca Prună, ministrul Justiţiei, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, şi Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Amintim că în aceeaşi zi în care premierul român a sosit la Chişinău a avut loc şi debursarea primei tranşe din Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între Republica Moldova şi România. Banii au fost înscrişi în contul valutar al Ministerului Finanţelor al R. Moldova deschis în Banca Naţională a Moldovei. „Asistenţa financiară rambursabilă va fi utilizată pentru finanţarea programelor de cheltuieli prevăzute în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2016”, a menţionat conducerea ministerului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe