Prima victorie legislativă a lui Trump: Senatul american a aprobat reforma fiscalităţii

Republicanii au adoptat cel mai ambiţios plan fiscal din ultimii 30 de ani: impozitele companiilor vor scădea de la 35% la 20%.
Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

La finalul unei sedinţe maraton, ce a durat până noaptea târziu, republicanii americani au adoptat cel mai ambiţios plan fiscal din ultimii 30 de ani.

Planul de reformă fiscală care a fost adoptat cu 51 de voturi pentru şi 49 împotrivă, mai trebuie consolidat până la sfârşitul anului cu versiunea adoptată la 16 noiembrie de Camera Reprezentanţilor. Apoi va ajunge pe masa preşedintelui.

„Pentru prima oară după 1986, Camera şi Senatul au adoptat o refondare majoră a fiscalităţii. O astfel de ocazie nu apare decât o dată într-o generaţie, depinde de noi să profităm de ea”, a notat preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Paul Ryan.

Anunţarea rezultatului votului, de către vicepreşedintele american Mike Pence a fost primită cu aplauze din partea republicanilor, care au votat toţi, cu o singură excepţie, în favoarea reformei.

Potrivit planului, impozitele companiilor vor scădea de la 35% la 20% iar contribuabilii vor beneficia de reduceri de impozite aplicate progresiv în următorii 10 ani.

De asemenea, legea aduce o simplificare fiscală semnificativă ce „ar trebui să le permită americanilor să-şi declare veniturile pe echivalentul unei cărţi poştale”.

Susţinătorii reformei au declarat că scăderile de impozite se vor autofinanţa datorită creşterii economice. Criticii reformei afirmă că aceste reduceri vor adăuga încă o mie de miliarde de dolari la datoria publică a Statelor Unite.

Aceasta ar urma să fie prima mare reformă a mandatului lui Donald Trump, care nu a reuşit în această toamnă să-şi respecte promisiunea de a abroga legea sistemului de sănătate a predecesorului său, Barack Obama, Obamacare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe