Prietenii la nevoie se cunosc / Putin îl laudă pe Kadîrov cel eficient

Pus la zid pentru atacarea opoziţiei politice din Rusia, liderul cecen Kadîrov se bucură de susţinerea Kremlinului, preşedintele rus Putin lăudându-l pe cecen ca fiind eficient în ceea ce face.
Liderul cecen Ramzan Kadirov.
Liderul cecen Ramzan Kadirov. (Captură Foto)

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că îl consideră pe liderul cecen Ramzan Kadirov ca fiind eficient, a raportat ieri agenţia de ştiri Interfax.

“Îi mulţumesc ... primului preşedinte al republicii, actualului lider. El lucrează eficient”, a declarat Putin la forumul All-Rusia People, care a avut loc în oraşul Stavropol, în sudul Rusiei.

În această lună, Kadîrov a stârnit valuri de nemulţumiri după ce a atacat verbal membrii opoziţiei politice ruseşti, numindu-i “şacali”, “duşmani ai poporului”, care ar trebui "judecaţi cu maxim de severitate pentru sabotaj”. Expresiile verbale folosite de Kadîrov fac parte din limbajul regimurilor comuniste, care îi etichetează astfel pe cei care nu se conformează gândirii şi ordinelor Partidului.

Declaraţiile liderului cecen au iscat imediat critici din partea mai multor personalităţi publice şi activişti pentru drepturile omului.

Ca răspuns la criticile îndreptate împotriva lui Kadîrov, a avut loc un miting de susţinere a acestuia pe 22 ianuarie în capitala Republicii Cecenia, Groznîi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe