Prezidenţiabilii Victor Ponta şi Iohannis conduc în sondaje

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Victor Ponta şi Klaus Iohannis se situează pe primele două locuri în ceea ce priveşte preferinţele electorale ale românilor, informează Gândul, citând ultimele sondaje de opinie.

Prezidenţiabilul PSD-ului, Victor Ponta, s-ar clasa pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 41%, în timp ce Klaus Iohannis nu ar trece pragul de 30%, potrivit unui sondaj IRES. Totodată, Victor Ponta l-ar învinge pe cel al ACL în turul al doilea, cu 55% la 45%, informează acelaşi IRES.

Prezidenţiabila PMP, Elena Udrea, deşi promovată intens de şeful statului, ar întruni doar 8% din sufragiile românilor, la egalitate cu Călin Popescu – Tăriceanu, ambii având câte 8%. Pe locul al cincilea se clasează, potrivit sondajului IRES, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, cu 4% intenţie de vot.

În privinţa intenţiei de participare la vot, 62% dintre respondenţi au declarat că vor participa la vot.

Sondajul a fost realizat de IRES în 14 octombrie, pe un eşantion de 1021 de persoane iar marja de eroare este de 3%.

Un alt sondaj, de aceasă dată realizat de INSCOP la comanda ziarului ”Adevărul”, după prima săptămână de campanie electorală a alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta conducea ca intenţie de vot cu 40,6%, în timp ce Klaus Iohannis se situa pe locul doi cu 30,1%. Un sondaj intern al PNL-ului releva însă că premierul Victor Ponta era sub pragul de 40% ca intenţie de vot, respectiv la 38%.