Preţurile la carburanţi, majorate în R.Moldova. Ministerul Economiei cere anularea deciziei prin judecată

Ordinul ANRE a fost emis fără a fi supus consultărilor publice cu părţile interesate în vederea respectării principiului transparenţei in procesul decizional, afirmă Ministerul Economiei din RM.
Staţie pompă de benzină.
Staţie pompă de benzină. (Epoch Times România)

Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) în comun cu Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Supravegherea Pieţei din R. Moldova solicită instanţei de judecată să anuleze ordinul Agenţiei pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din 12 iunie, prin care au fost stabilite noi preţuri majorate la carburanţi. De asemenea, instituţiile cer suspendarea executării ordinului până la emiterea unei hotărâri irevocabile.

Ministerul Economiei consideră că ordinul ANRE a fost emis fără a fi supus consultărilor publice cu părţile interesate în vederea respectării principiului transparenţei în procesul decizional şi a analizei factorilor care contribuie la scumpirea produselor petroliere contrar prevederilor legislaţiei în vigoare, astfel creându-se premise pentru a fi prejudiciat irecuperabil consumatorul final.

”Revizuirea preţurilor plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale constituie subiect de interes public, aceasta urmând să fie precedată de operaţiunea privind consultarea publică”, menţionează MEI concluzionând că potrivit Legii privind protecţia consumatorilor, orice consumator are dreptul la protecţie împotriva riscului de a achiziţiona un produs sau un serviciu care ar putea să-i prejudicieze drepturile şi interesele legitime, acesta având dreptul la informaţii complete, corecte şi precise privind produsele şi serviciile achiziţionate.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a majorat din nou preţul plafon pentru comercializarea carburanţilor. Începând cu 13 iunie, operatorii petrolieri vor afişa preţuri mai mari pentru benzină cu 34 de bani, iar pentru motorină - cu 32 de bani. Noile preţuri plafon vor fi valabile în perioada 13 - 26 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe