Prestigioasa şcoală engleză Eton confiscă telefoanele mobile pe timp de noapte

Responsabilii centrului au adoptat această măsură experimentală pentru a ţine la distanţă elevii de presiunile reţelelor sociale.
Elevii şcolii "Eton College"
Elevii şcolii "Eton College" (etoncollege.com)

Eton College, una dintre cele mai prestigioase şcoli internat din Regatul Unit, a instituit o nouă regulă: confiscarea telefonului mobil al elevilor pe timp de noapte. Scopul acestei decizii este de a-i ţine la distanţă pe elevi de presiunile reţelelor sociale, demonstrându-le că nu este bine să fii conectat timp de 24 de ore şi, prin urmare, să le îmbunătăţească calitatea somnului.

Pentru moment, sunt vizate numai smartphone-urile elevilor de 13 şi 14 ani de la Eton College, dar nu se exclude extinderea la elevii din clasele superioare după ce s-a constatat că rezultatele sunt bune. Directorul şcolii, Simon Henderson, a declarat în cadrul unui congres din Londra, că este recomandabil ca telefoanele mobile să nu fie folosite, dar uneori părinţii şi chiar şcolile sunt reticente la a face acest lucru.

S-a stabilit ca elevii să-şi predea dispozitivele electronice personalului centrului la orele 21:30 şi să le ia dimineaţa următoare, în jurul orei 7:45. Fac excepţii cazurile de urgenţă şi alte motive.

Potrivit The Guardian, Henderson credea că această nouă politică va provoca o avalanşă de proteste în rândul elevilor, dar cei mai mulţi au acceptat fără probleme şi sunt recunoscători că au fost eliberaţi de presiunea socială să citească şi să răspundă mesajelor pe timp de noapte. Fără această distragere a atenţiei, se poate îmbunătăţi calitatea somnului, se studiază mai bine şi, prin urmare, se îmbunătăţesc rezultatele şcolare.

În Eton College - unde au studiat 19 prim-miniştri britanici - sunt admişi copii cu vârste între 13 şi 18 ani şi costă puţin peste 43.000 de euro pe an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style