PressOne: Site-ul Coaliţiei conduse de Cumpănaşu, copiat după site-ul SRI

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu (Screenshot Youtube)

Site-ul oficial al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), conglomerat de ONG-uri prezidat de Alexandru Cumpănaşu, a fost realizat prin copierea site-ului Serviciului Român de Informaţii (SRI), informează jurnaliştii de la Pressone.

Practic, potrivit sursei citate, toată structura site-ului CNMR este identică cu cea a site-ului SRI, multe bucăţi din conţinutul acestuia fiind pur şi simplu clonate în site-ul CNMR. Mai mult, compania care a dezvoltat site-ul a realizat două site-uri care au copiat conţinut propagandistic pro Kremlin de pe Sputnik şi l-au distribuit în România.

Potrivit programatorilor consultaţi de PressOne, autorii site-ului CNMR au copiat atât sursa HTML, cât şi sursa CSS - adică limbajul care defineşte aspectul vizual al elementelor care compun site-ul, de la site-ul SRI.

Site-urile SRI şi CNMR sunt identice cel puţin ca structură – pe prima pagină, autorii site-ului CNMR nici măcar nu s-au mai sinchisit să schimbe URL- urile copiate de la SRI, doar au modificat o imagine, punând sigla CNMR. De altfel, pe site-ul CNMR se regăsesc preluate cu totul, identic, unele părţi din site-ul SRI, cum ar fi, de exemplu, o imagine cu Eduard Hellvig, directorul SRI, depunând coroane de Ziua Luptătorului Antitero.

Eduard Hellvig
Eduard Hellvig (PressOne)

La scurt timp după publicarea articolului PressOne, site-ul CNMR a fost suspendat.

"Site suspendat în mentenanţă. Revenim pe data de 20 august 2019", se afişează la adresa www.cnmr.ro.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne