PressOne: Site-ul Coaliţiei conduse de Cumpănaşu, copiat după site-ul SRI

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu (Screenshot Youtube)

Site-ul oficial al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), conglomerat de ONG-uri prezidat de Alexandru Cumpănaşu, a fost realizat prin copierea site-ului Serviciului Român de Informaţii (SRI), informează jurnaliştii de la Pressone.

Practic, potrivit sursei citate, toată structura site-ului CNMR este identică cu cea a site-ului SRI, multe bucăţi din conţinutul acestuia fiind pur şi simplu clonate în site-ul CNMR. Mai mult, compania care a dezvoltat site-ul a realizat două site-uri care au copiat conţinut propagandistic pro Kremlin de pe Sputnik şi l-au distribuit în România.

Potrivit programatorilor consultaţi de PressOne, autorii site-ului CNMR au copiat atât sursa HTML, cât şi sursa CSS - adică limbajul care defineşte aspectul vizual al elementelor care compun site-ul, de la site-ul SRI.

Site-urile SRI şi CNMR sunt identice cel puţin ca structură – pe prima pagină, autorii site-ului CNMR nici măcar nu s-au mai sinchisit să schimbe URL- urile copiate de la SRI, doar au modificat o imagine, punând sigla CNMR. De altfel, pe site-ul CNMR se regăsesc preluate cu totul, identic, unele părţi din site-ul SRI, cum ar fi, de exemplu, o imagine cu Eduard Hellvig, directorul SRI, depunând coroane de Ziua Luptătorului Antitero.

Eduard Hellvig
Eduard Hellvig (PressOne)

La scurt timp după publicarea articolului PressOne, site-ul CNMR a fost suspendat.

"Site suspendat în mentenanţă. Revenim pe data de 20 august 2019", se afişează la adresa www.cnmr.ro.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne