Preşedinţia: Comisia Parlamentară nu poate ancheta alegerile din 2009!

Preşedintele Iohannis nu a primit nicio invitaţie de a participa la ancheta parlamentară legată de alegerile din 2009. O astfel de anchetă nici n-ar trebui să aibă loc în condiţiile în care acţiunea este deja pe rolul Parchetului, a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.
Mădălina Dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi (Administraţia Prezidenţială)

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a reamintit, vineri, că Parlamentul nu poate ancheta alegerile din 2009, în condiţiile în care Parchetul General a deschis deja dosar penal vizând această cauză.

"Este în acest moment o anchetă a Parchetului General, din acest punct de vedere este clar că Administraţia Prezidenţială nu ar avea alte comentarii de făcut. (...) O anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză, acţiune sau evenimente aflate deja pe masa unei instanţe de judecată", a declarat Dobrovolschi, citată de Agerpres, la Palatul Cotroceni.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a mai precizat că, în prezent, nu există niciun fel de invitaţie adresată preşedintelui Klaus Iohannis de a participa la o şedinţă a respectivei comisii.

"Poate o comisie parlamentară de anchetă să invite orice persoană care lucrează în zona Guvernului sau a instituţiilor publice, însă dacă nu este vorba despre o astfel de persoană această persoană vizată poate să primească invitaţia, dar poate să refuze participarea la o astfel de anchetă fiind vorba de obligativitate doar în cazul care lucrează în zona Guvernului", a explicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis.

Reamintim că în urmă cu trei zile, comisiile juridice ale Parlamentului au dat un raport de adoptare a hotărârii prin care se înfiinţează comisia de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009. Raportul a fost dat în pofida faptului că Parchetul General a deschis dosar penal vizând suspiciunile că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorităţi publice altele decât cele prevăzute de lege.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne